zdravim, plati to ešte stale? prve skla u očneho su zadarmo, plati sa iba za ram? dakujem za odpoved.
prve okuliare/skla
ckka
aj ja som si myslela že každé dva roky ale keď som bola po roku u očnej na kontrole a predpísala mi silnejšie sklá prišla som do optiky a normálne mi odrátali tú sumu čo prepláca poisťovňa bola som prekvapená lebo som čítala niekde že prepláca len každé dva roky
jajkafr kazde 2 roky
huhl
pred dvoma rokmi som vyfasovala svoje prvé okuliare poisťovňa prepláca okuliarový rám asi 150 sk každých 5 rokov... a čo sa týka skiel tam mi tiež preplatili tuším 150 sk za každé sklo, ale nie som si istá a istú sumu za sklá ti preplatí poisťovňa vždy keď ti predpíše lekár inú dioptriu ako si mal predtým ... obyčajné sklá by ma vyšli cca na 100 sk 1 sklo, ale ja som si dala antireflexné a to vyšlo 1 sklo na cca 400 sk, ale keď si to vezmeš že to budeš nosiť minimálne 12 hodín denne niekoľko rokov tak sa oplatí investovať aj trošku viac :)
poisťovňa prepláca len časť nákladov na kontaktné šošovky pre dioptrie vyššie ako +/- 8D
poistovne kontaktne sosovky vobec nepreplacaju. iba v ojedinelych pripadoch. myslim ze iba vtedy ak mas nejake velmi silne dioptrie . ale inac nie. ale aj tak sosovky vobec niesu drahe. napr. mesacne sosovky, ktorych je v baleni 6 (3pary) stroja cca 800 sk
aha, myslel si obyčajne skla :) čiže ta suma od poisťovne sa teda kontaktnych vôbec netyka?
huhl, okuliarové šošovky. nie kontaktné šošovky. tie sú toľko mesačné, kým ich nerozbiješ.
čo sa tyka tych šošoviek.. o ake šošovky sa rpesne jedna? mesačne alebo aj viac? neboli by v takom pripade okuliare vyhodnejšia voľba?
je daná určitá suma, ktorou poisťovňa prispieva nielen na prvé okuliarové šošovky a okuliarový rám. ak sa vmestíš do danej sumy, čo pri dnešnej cene šošoviek bude ťažké, tak budeš mať okuliare zadarmo. okrem toho ti môžu byť ponúknuté rôzne druhy okuliarových šošoviek (podľa výšky dioptrií) - minerálne, plastové, vysokoindexové a pod.