Kolísavé chudnutie

Príspevok v téme: Kolísavé chudnutie
potkanica

Ahojte...neviem co sa to stava len mne alebo aj niekomu inemu. Zacala som s chudnutim pred 2 tyzdnami, ale v podstate neviem presne kolko som schudla...Postavim sa rano na vahu a mam niekolko kg, postavim sa na druhy den a mam o 1kg menej, potom zase dalsi den a mam o 1,5kg VIAC. Ja neviem z coho to je alebo preco ale som zufala! :(
Jem stale to iste, neviem moze to byt od sportu? Ze mi rastu svaly abo co?...Ale to by asi nebola zmena az 1kg...alebo ano? neviem

karotkaaa

kolisanie vahy suvisi aj s menstruacnym cyklom ... takze ako tu uz spominal/a A-Z, nevaz sa kazdy den ! Okrem toho, je lepsie sa skor orientovat centimetrami, ako kg....

A-Z

Nemusis mat obavy, vaha sa pocas dna prirodzene meni. Preto je dolezite, aby si sa vazila stale v ten isty cas a za rovnakych podmienok, napr. rano po WC a pred ranajkami. Hlavne je, aby chudnutie z dlhodobeho hladiska malo klesajucu tendenciu, cize po 2 tyzdnoch, po mesiaci musi byt -minus- na vahe. A nie je dobre vazit sa kazdy den, moze ta to len zbytocne stresovat. Vaha kolise zo dna na den aj vtedy, ak si malo pila tekutin, alebo jedla viac slaneho - sol zadrziava vodu v tele.
A k svalom - zeny tak lahko a rychlo nenaberaju svalovu hmotu. (Chce to mesiace a mesiace pravidelnych, systematickych treningov).