Chcem sa spýtať aké sú príznaky u dieťa podľa ktorých by som sa mohla domnievať že má cukrovku?
cukrovka
ďakujem pekne...
tak bez obav....
časté močenie aj pitie je ale ona je pevnejšia skôr priberá.vôňa nie.
Ako sa ohlasuje detský diabetes? Čo si majú rodičia na dieťati všímať, aké príznaky ich majú varovať? Dá sa zameniť s inou diagnózou, napríklad s astmou alebo vírusovou infekciou nosohltanu?
Ak dieťa neprospieva, to by mal zaznamenať lekár pre deti a dorast. Detský diabetes sa prejaví známymi búrlivými príznakmi, ako je časté močenie, časté pitie, chudnutie, rozvrat rovnováhy organizmu, nakoniec až ketoacidóza. Vôňa acetónu, ktorý cítiť z úst diabetika, je taká istá ako vôňa acetónovej farby, silná, čpavá, nezameníte si ju s ničím iným. Diabetes prvého typu sa nedá prehliadnuť.
Vírusová infekcia môže byť prítomná pri rozbehnutí cukrovky, ale nie je to pravidlo, a ak je prítomná, nemusí byť výrazná. Dieťa sa môže dva-tri dni horšie cítiť, bude slabšie, ten pocit celkovo rozlámaného tela všetci poznáme, ale nie je to priama príčina vzniku cukrovky. A najmä sa nedá vyliečením vírusovej infekcie zastaviť nastupujúca cukrovka, keď sa už proces rozbehol.
veru tolko...ale neviem do akej miery sú vážne, preto sa pýtam.možno som len moc všímavá a riešim všetko čo sa deje hlavne okolo mojej dcéry.
lucia- ty mas tych problemov vazne tolko???
ci len tak pre zaujimavost???