Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

krst

Príspevok v téme: krst
krstna Ada

ahoj,
nedavno som bola požiadana svojou sestrou,aby som bola krstnym rodičom jej dietata.sme katolici a sestra je vydata v kostole.s manželom su pokrsteny a maju aj sviatosti.ja som vydata,ale už asi pol roka nežijem s manželom v jednej domacnosti a pravdepodobne sa rozvedieme. v čase krstu,ešte budem vydata.možem aj tak byt krstnou mamou dietata?
prosim o radu.dakujem

katka...

Jancecka, to musis vediet ty, ci sa svagor neurazi. A krstny a krstna nemusia byt len manzelia. Takze je to mozne skombinovat.

jancecka

a čo ak na krštiny by sme chceli zavolať ako krstného otca manželovho brata? ale keďže je kňaz nepredpokladám, že môj dieťatko bude mať niekedy krstnú. Tak som uvažovala, že krsná by bola moja sestra. Dá sa to aj tak skombinovať? Avšak sestra je vydatá a zase či sa švagor neurazí že sme ho tak odstrčili

katka...

Aknitka, prepac, ale ja tiez nechapem, preco ak si neveriaca si dala pokrstit dieta. Ty si nepocuvala, co si slubovala? Ze ho budes vychovavat vo viere a viest ku krestanskemu zivotu. To nie je len tradicia, ako si ty myslis, ma to trochu iny vyznam. Ty sa niecomu zavazujes tym, ze das dieta pokrstit. Ved ak by sa rozhodlo tvoje dieta v neskorsom veku vo vieru, tak sa moze pokrstit aj neskor.

jancecka

a čo ak na krštiny by sme chceli zavolať ako krstného otca manželovho brata? ale keďže je kňaz nepredpokladám, že môj dieťatko bude mať niekedy krstnú. Tak som uvažovala, že krsná by bola moja sestra. Dá sa to aj tak skombinovať? Avšak sestra je vydatá a zase či sa švagor neurazí že sme ho tak odstrčili

aknitka

peter R, nie nevymyslela som si to. pre vás veriacich to znie síce nepochopiteľne ale my sme ho dali pokrstiť lebo je to zvyk, tradícia, že keď sa dieťa narodí tak sa dá pokrstiť. a ak by v živote chcel veriť a chodiť do kostola brániť mu nebudem.
veď aj tie dnešné svadby čo sa konajú v kostoloch sú len naoko lebo 90% neviest chce svadbu v kostole len preto lebo kostol je krajší ako úrad.
a krstili sme ho mimo miesta bydliska a fara kde podľa trvalého bydliska patríme nám ešte aj vystavila papier že s tým súhlasí. dnes sú farári našťastie tolerantnejší ako voľakedy. poznám jedného, čo má dve frajerky. prisahám, nevymýšľam si a dokonca bol s nami niekoľkokrát žúrovať a keď som sa dozvedela že je to farár skoro som odpadla.

jajka001_

ja mam len krst, manzel ma krst a prijimanie, nebrali sme sa v kostole, krstna ma krst, prijimania a birmovku a svadbu v kostole. farara som videla 2x, raz pri pohovore a druhy krat pri krste. ale pochybujem ze maly je pravoplatne pokrsteny lebo cely krst prevrešťal akoby z neho diabla vyhanali :)

PeterR

aknitka:
Newiem načo ste ho krstili ?!?!?!?
Vy ATEISTY.....
Sa môžeš aj s tým manželom hambiť !!!!
Už aj vidím ako ho vychovávaš vo viere a chodíš s ním do kostola!!!
A si nepočula čo si pri krste sľubovala?
Že ho budeš viesť ku viere a čistému životu !!! A asi si to vymyslela, lebo žiedny farár také dačo netoleruje !!!!