čo sa mi to stalo?

Príspevok v téme: čo sa mi to stalo?
Mňam

Nespoznávam sa...ide o to, že keď sa s priatelom nie je všetko v poriadku, hoci len malinká hádka, tak zrazu vypnem, na nič sa neviem sústrediť, jediné čo mi behá po rozume je on a ten daný "problém".ja s ním nechcem mať nezhody, najradšej by som sa mu za všetko ospravedlňovala, aj ked si sama uvedomujem, ze som nepochybila, len aby bolo všetko dobré a boli sme spolu šťastní.A tu je problém - ja som takáto nikdy nebola, vždy som bola nad vecou, ja som bola tá ktorej sa prosili a teraz? teraz nechám so sebou zametať,možno to je trocha nadnesene, ale ja to tak vnímam. Spočiatku bol priatel ten kto sa ospravdlnoval, a teraz sa karta obratila, dokaze byt niekedy velmi zataty a ja po cely ten cas neviem co robit, som z toho uplne zufala... čo sa mi to stalo :(

katalinka

mňam
ale to nieje správne...nerada moralizujem, ale v živote sa potrebuješ oprieť o človeka ktorého máš pri sebe, nie vždy sa ospravedlňovať za každý rozdielny názor, treba rešpektvať jeden druhého a v kľúčových veciach nájsť spoločné riešenie s ktorým by ste boli obaja spokojní
ono je to ťažké ale pokiaľ o to záujem nemáte obaja tak je problém niekde inde...

Mňam

Katalinka, ja by som sa vela krát neospravedlnila, ale - možno to vyznie hlúpo, ale ja sa obávam toho, že keď to neurobím ja, neurobí to nikto a to by neveštilo nič dobré. Moj drahý je taký, hmm, svojský, keby sa mu neospravedlním, preložil by si to do svojej reči tak, že mi na ňom nezáleží a predsa by nebol s niekým komu na ňom nezáleží, kedysi takýto nebol, za poslednú dobu sa tak zmenil, skutočne neviem prečo:( velmi ťažko znášam to jeho lahostajné správanie:(

katalinka

mňam pokiaľ nepochybýš naozaj sa neospravedlňuj, viem že je to ťažké ak ti na niekom záleží, ale malo by ti záležať aj na sebe samej, váž slová, ktoré povieš, keď príde konflikt... ale ak to tak necítiš neospravedňuj sa...

Mňam

Uvedomujem si, že je to osoba na ktorej mi skutočne záleží, ale príde mi nespravodlivé, keď len jedna strana urovnáva problémy. To že sa stále líškam mojej hrdosti vobec neprospieva, dokážem si priznať chybu, ospravedlniť sa, ale stále to nejde. Chudák, moja hrdosť je pošliapaná:-/ aspoň tu sa polutujem:D

smutka

Tiez si myslim, ze nic hrozne sa nestalo iba si sa zalubila.
Ja sa spravam rovnako a to sme spolu uz vyse 15 mesiacov. Tiez sa sama sebe cudujem, lebo inak taka nie som. Snazim sa mu vyhoviet vo vsetkom, aby neboli problemy ale na druhej strane on to nezneuziva, aspon zatial... Jednoducho mi na nom zalezi.

zu17

si sa zalubila a na priatelovi ti skutocne zalezi... ale daj pozor, aby ti toto spravanie nezostalo - tiez si musis raz postavit hlavu :-) lebo chalan si privykne a bude to zneuzivat!

rada

nenechaj si skakat po hlave a maj aj ty hrdost. Ak si nepochybila, tak sa toho drz a maj trpezlivost. Nemozes len ustupovat. A chyba ti sebavedomie, a nech si ta vazi. Ked vie byt zataty, tak aj ty bud zatata. Dolezita je komunikacia, kompromis, tolerancia, trpezlivost a mnohe ine co sa tyka konkretne tohoto problemu.

ovecka83

no a kde sa potratilo tvoje sebavedomie? skús si prečíťať knihy Prečo si muži berú potvory, alebo Prečo muži milujú potvory a si opäť na koni :D

bingham

no ono je to takto...muzi to maju velmi tazkee..., pretoze taka priatelka dnes nieco stoji....zober si to zo strany muza...snazi sa...pracuje..., aby sa jeho polovicka mala dobre....a to nehovorim o strese....a preto by zena mala pritakavat na vsetko co povie...so vsetkym suhlasit....a aj ked ma pravdu...tak ju musi zatlkat...a davat za pravdu vzdy muzovi.....takze to co robis je dobree...si spravna zena....ved uznaj este keby sa ti mal ospravedlnovat...a doprosovat....to uz by bolo velaaaa :))) na to ze v dnesnej dobe uz skoro nic nerobite sa aj tak mate dobre...tak ho posluchaj :DDDDDDDDDDDDDDDD

Mňam

Bingham - čiže ja som v tomto smere v pozicii chlapa?:D Hmm, len neviem, či aj chlap sa cíti tak zle, keď sa s polovičkou škriepi pre hlúposti,ktoré ona spraví:D