Moja doktorka mi povedala ze si dokážem vsugerovať vysoký krvný tlak 170-90.Lebo podľa vyšetrení mi vraj nič nieje.Je to možné?
PODĽA MŇA NEMOŽNÉ
moze byt aj dedicne, ako u mna v rodine, ja mam tiez zvyseny, rodicia tiez
Este ti nic nie je. Ale tlak je vysoky, tak ti asi nieco bude. Mne tiez povedali, ze moja sialena unava je psychikou. Ale o par dni to bola chudokrvnost. Bez ziadnej "lekarskej" priciny.
To je typicka lekarska odpoved, ked nevedia dalej. Zmen lekara.
všetko je možné-keď si merim tlak prvý raz tak ho mám okol 150-160 a po druhom meraní (po asi 10 min.)už iba 135-145.Lekár by mal tlak merať dva krát.
Existuje tzv.syndróm bieleho plášťa, ked sa človeku mimovoľne dvihne tlak,ináč tlak v priebehu dňa je pohyblivý,vtedy sa odporúča opakované meranie, alebo meranie doma bez stresu z doktorov.Hodnota, kt.si uviedol už ale pri opakovanom meraní(ak by bola taká, alebo podobná) už ale je diagnostikovaná ako hypertenzia.A tam už by sa mal minim.človek zamyslieť nad svojím život.štýlom a keď nedojde k náprave takto, tak potom medikamentóznu liečbu.V súvislosti s hypertenziou sú ešte zaujímavé hodnoty cholesterolu, triacylglycerolov, a ďalšie ukazovatele krvi a vôbec celého metabolizmu
vsugerovat je velmi zle slovo.ale bezne sa stava ze v cakarni sa tlak mierne zvysi zo stresu. nenapisal si kolko mas rokov lebo vyska tlaku zavisi aj od veku, hmotnosti.takyto tlak ako si napisal sa nezvykne liecit iba sledovat.ale ak lekarovi neveris tak si najdi ineho pretoze zit v neistote ti tu vysku tlaku iba skomplikuje
ps: ak sa ti nepaci pristup lekarky, najdi si inu
a ten tlak ti aj realne namerala?
inac ak ma clovek velke stresy, pripadne trpi neurozou, naozaj moze pocitovat priznaky niektorych chorob i ked naozaj sa nenajde nijaky organicky podklad pre tieto ochorenia a priznaky (cize nenajde sa nijake poskodenie telesneho organu alebo mozgu)... napriklad aj hypochodner (nie simulant) trpi roznymi tazkostami, pre ktore navstevje lekarov, ale oni nenajdu nijake poskodenia... treba sa teda pozriet nie len na telo, ale i na dusu... ci nemas nejaky problem, ktory by hypertenziu mohol vyvolavat....
to je podobne ako tzv. placebo. Uveris lieku ze Ti pomoze a on Ti pomoze aj ked cely cas mozes brat iba napr. cukor..
Takze s tym tlakom to bude asi podobne...