Ahojte,baby!
Chcem sa opýtať...v poslednej dobe som veľa počula o zumbe...je to druh cvičenia,ktoré k nám prišlo z ameriky...je to vlastne zmes latinsko-amerických tancov s aerobnými pohybmi...máte s tým niektorá skúsenosti? ako prebieha hodina?treba na to kondičku?pre koho je toto cvičenie určené?
dakujem za odpovede:)
Zumba
napisala som ti :)
na zubme pravdepodobne ako na vsetkom zalezi od trenera...zazila som zumbu fakt makacku, ked aj baby, co chodia na vytrvalostne behy boli cervene ako rajcinky:D..ale bolo to super, hodinu v kuse bez prestavky..len za striedanaia rychleho a pomaleho tempa a fakt endorfiny pracovali:)..pravidelne chodievam na na jednu, nie je to az taka velka zaberacka, ale dievca cvici aj posilovacky za vyuzitia rozneho lahkeho naradia, typu polkilove cinky a tak a tiez je to fajn:)..staci si najst dobreho trenera
Ahojte,neviete mi niekto poradit,ci sa Zumba cvici aj niekde v NR?
Zumba Zumba je tanečná fitnes hodina plná energie, skvelej hudby a dobrej nálady. Kombinuje dynamickú latinsko-americkú hudbu a latinsko-americké tance spolu s aeróbnymi pohybmi. Využíva tance ako Salsa, Merengue, Cumbia, Reaggaeton, Flamenco, Hip-hop, Cha-cha, Samba, Calypso, Belly Dance a mnoho viac... Vychádza z princípu, že cvičenie by malo byť zábavné a jednoduché. Sexy a energické latino rytmy vytvárajú PÁRTY ATMOSFÉRU, ktorá vás strhne do víru pohybu. Je to cvičenie, ktoré Vám zaručene zdvihne náladu!Choreografie striedajú pomalé a rýchle rytmy na princípe intervalového tréningu s cieľom spaľovať tuky, vyformovať a posilniť celé telo. Zameriavajú sa na svalové partie ako zadok, nohy, ruky, brucho a ten najdôležitejší sval tela, vaše srdce!
Kombinácia latino a exotických rytmov vytvára skvelú party, na ktorej vytancujete 500 – 1000 kcal za hodinu a zanechá vo Vás skvelý pocit a dobrú náladu.
Doubledog, mal si pravdu. Včera som bola pozrieť.. že čo to zač ta Zumba je. Asi 80 bab chodi... všetci su šťastni, vreštia a orgazmus po každej pesničke... len ja som to akosi nepochopila... som ľutovala, že som za niečo take vyhodila 3 ečka.. Proste čista flakareň.. cvičenia tak pre detičky na 1-4. alebo pre lenive baby, čo sa nechcu zapotiť, resp. pre tie, čo sa nemožu zapotiť zo zdravotnych dôvodov... A aj to malo čo maju cvičiť, tak flakaju... Plnohodnote boli asi 3 minuty z celeho cvičenia.. ked sa robili atitidky.. a aj tie baby flakali.. proste des. To sa s taebom neda porovnať a aj dance aerobic bol sto krat lepši ako toto..
odpoved: ano schudla som ...cca 7 -8 kil ale nevidim to tak na vahe ako na obleceni a ze uz zacina mat trosku tvar moja postava....
doubledog: no neviem ci si to niekedy skusil / a ale flakaren to nie je a hlavne u naseho instruktora ktory nas kazdu hodinu pekne nici ....je to obrovska zabava,energia, radost, su tam skvely ludia a je to hlavne skvele cvicenie a skvelyyy instruktor ktory sa vyzna !!!!!!
a inak chudnem a viem ako lebo si to oddriem na hodine a potim sa ako " prasa" pretoze makam a keby to bola flakaren tak sa asi ani nepotim a nebavi ma to ze jo...
co sa tyka veku chodia tam aj 50tnicky a idu si podla svojho tempa ale zvladaju to po svojom ...
a uistovat sa vobec nemusim sami ani spolu to clovek vie a citi a aby som nezabudla ja nic nemam z oznacenim zumba aaaa kurna maam dostala som na zumba party salku
no ked vymyslis nieco lepsie ako zumba kontaktuj ma a kludne sa pridem pozriet aj zacvicit ti a potom ti poviem co je lepsie....kritizovat vie kazdy!
podľa mňa to flákareň,ako to tu niekto nazval,vôbec nie je...veľa závisí od inštruktora,akým spôsobom sa prezentuje a ako si zorganizuje hodinu...:) ak cvičí s chuťou,nie je o čom...
ja chodím na zumbu síce len mesiac,ale musím povedať,že je to paráda...aj hudba,aj kroky,aj atmosféra:) vrelo odporúčam:P
no hej to je pravda, ja by som chodila aj na ine aerobne cvicenie,ale zumbu mam priamo pred domom, tak preto zumbujem:)