Dobrý deň . Chcel by som vedieť Váš názor , hlavne straších a skúsenejších (ale to je vlastne jedno) , aký máte názor na školský systém . Ide mi hlavne o to , že sa učíme veci , ktoré Nám budú v budúsnosti absolutne na nič . OK , základná škola je v pohode keď sa učíme , aby sme aj s toho mali niake základy , ale podla mňa už na strednej by sa malo dať nejak vyberať , ktoré predmety chceme , a ktoré nie , aby sme sa tým čo sa chceme učiť a v budúcnosti využijeme mohli viac venovať , pretože sa musíme učiť veci , ktoré sú Nám často absolutne cudzie , určite týmto smerom ďalej nepôjdeme , no predsa to treba a potom nezostáva času , nálada , síl a ani chuť sa učiť trebars to , čo by Nás bavilo , čiže z toho nie su ani výsledky :o) . Škola by bola v pohode , OK Slovenčina by mala byť povinná , možno matika a cudzí jazyk . Ale načo Nám je už na strednej daný predmet , keď chceme robiť niečo úplne iné ? Nebolo by spravodlivejšie si trebars vybrať anpríklad 5 predmetov a tie sa učiť aktívnejšie ako ich mať milión ?
škoský systém - je správny ?
tak ja som si presla osemrocnym gymplom s panmi profesormi "starej doby", zlate casy, pani profesori boli prisni, ale naucili, mali uctu a respekt, po mojej maturite vela z nich slo do dochodku, ale zabudnut sa na nich neda a pozyvame si ich aj na stretavky, ps: mam 24, aby ste si nemysleli, ze tu pisem spomienky z dalekej mladosti :-)
ovecka inak na tom nieco bude, cim viac sa tu ludia snazia nieco vylepsovat tym viac to pokašlú - co sa systemov tyka, ci je to zdravotnictvo, školstvo či socialny system
jj ja si tiez myslim ze je to tak celkovo nahovno ale relativne dost v pohode... :) myslim to tak ze to nieje zle ale ten cas by mohol byt aj efektivnejsi :) Je to ako MHD vsetci nadavaju ale podla mna funguje uplne super :)
dobre lost :D
Fratello, pokial som nezila v zahranici, aj ja som si myslela, ze som sa ucila kopec zbytocnosti. Teraz sa na to pozeram inak a dakujem za to, ze mam prehlad a chytam sa na mnohe temy. Zijem v krajine, kde su spolu vsetky decka az do 18teho roku veku. To znamena, ze v triede sedia buduci robotnici, ktori to chcu mat cim skor za sebou s ambicioznymi buducimi lekarmi. Ucivo sa samozrejme podriaduje tym "hlupejsim", tempo je pomale, aby to pochopili vsetci. Napln je nasledovna: na strednej maju rok matiky, rok geografie (iba "lokalnej", nie celosvetovej), bud rok fyziky alebo rok chemie. Rocne maju ozaj tych 5 predmetov. A ak aj vystuduju vysku, znalosti znacne pokulhavaju a aj absolventi tych naj univerzit sa nechytaju na temy pre nas bagatelne. Je to fakt krajina sprostych... S laskou spominam na nas gympel, uz s mensou na ucitelov, ale tie vedomosti nam nikto nevezme...
inaq tento skolsky system je dost ze na hovn* ale tu skor ide o to co ta neucia ako o to co ta ucia...
neviem ako je to teraz ale ked som ja isiel na vysku tak znamky nikoho nezaujimali.... je mozne ze teraz je to inak...
ale skor ta niekam zoberu s vyskou ako bez nej :O) . a ked mas zle znamky , kam ta zoberu na vysku ? :o) .
a ja nechapem ty cakas ze si budes vsetko pametat??? to j ehlupost navyse preco nexces mat 3,4 na co su ti dobre znamky?? ja som to na skole neriesil mal som 3,4 z biologie dejepisu nosky atd a tak 1,2 z matiky fyziky a tak proste nevidim to tak cerne... skor sa divim tym zamestnavatelom ze preco xcu cloveka ktory je blbec ale ma vysku namiesto niekoho kto vysku nema a nieco tusi