Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

TLKOT V BRUCHU

Príspevok v téme: TLKOT V BRUCHU
Derek

Dobry den , uz niekolko rokov pocitujem v bruchu taky tlkot(ako keby mi tam srdce buchalo) Tlkot je pravidelny - ako tep. Ten tlkot pocitujem v okoli pupka,v strede brucha a pokracuje az ku rebram. Na zatlacenie -to ani neboli ,skor sa mi prsty nadvihnu,ako by som si zatlacil na tepnu.Vacsinu ta ani nijako nepocitujem,iba ked sa pozriem na brucho ,tak vidim ,ze sa mi trosicku nadvihuje. Bojim sa ci to nemam nejaky nador a tak preto sa k doktorke neodvazujem ist. Poradte mi ak ma niekto nejake skusenosti.

datelinka

derek, s týmto ani nechoď k lekárovi. je to úplne normálne. je to tepová vlna, ktorá sa šíri brušnou aortou a tepnami. predpokladám, že si štíhlejší a preto je aj tento tep veľmi dobre hmatateľný. u tehotných žien je ešte lepšie citeľná táto brušná tepová vlna v tehotenstve, keď sa rastom maternice napne brušná stena. niektoré ženy sa potom mylne domnievajú, že sa jedná o tlkot srdiečka ich plodu.
derek, ja to cítim bežne tiež a mám sa dobre, prospievam :-)

pharmist

Bojim sa ci to nemam nejaky nador a tak preto sa k doktorke neodvazujem ist... myslim, ze si tam mala ist uz davno.