Zdravím. Chcel by som sa spýtať. Priateľka (17) má druhý krát za sebou menštruáciu. Prvý krát mala 7 dní, potom 5 dní pauza a potom to dostala znovu a trvá to už 9 dní. Chcel by som teda vedieť či je to normálne v jej veku. Povedal som jej aby šla ku gynekológovi, ale nechce. Máva s týmto trochu problém, niekedy jej to vynechá, inokedy to má zasa dosť silné... Ďakujem za odpoveďe
Menštruácia
Ja som pred ňou mal jdnu partnerku, s ktorou som však mal pohlavný styk len raz a použil som kondóm. Ona je ešte panna a spolu sme tiež ešte klasický styk nemali. Chcel by som sa ešte spýtať jednu vec. Dnes začala kašľať a bolí ju hrdlo, celkovo je jej dosť nevoľno od žalúdku a stále má bolesti v oblasti brucha. Môže to mať nejaký súvis s jej doterajšími preoblémami? Samozrejme že viac bude vedieť povedať doktor keď ju uvidí, len chcem vedieť vaše názory, skúsenosti... Ďakujem zatiaľ za odpovede
chlamýdie sa prenášajú pohlavne. ak si ale ty nemal pred ňou nejakú partnerku a ona nemala žiadneho partnera (sexuálneho) pred tebou, tak sa chlamýdii neboj..
skôr myslím, že ide o cystu alebo hormonálnu nerovnováhu
jezis prestan rozmyslat nad pohlavnymi chorobami..si hypochonder?
Tak dnes som ju prehovoril, aby šla ku gynekologičke, v pondelok idem s ňou. Vraj má aj veľké bolesti. A Chlamidie su nákazlyvé? Či ide výhradne o ženskú chorobu?
moze to byt cysta
Dovodov preco mala znovu kramy je neuveritelne vela ale bolo by najlepsie aby sla k lekarke pretoze moze mant napr tzv chlamidie ktore som mala aj ja a mala som neskutocne bolesti plus dlhu menstruaciu a to nehovorim o pravidelnosti.
Naozaj by mala ist k lekarovi.
Jeden s dovodou moze byt aj stres, popripade nejake lieky ak nejake bere alebo choroba (spominane chlamidie) atd.
to je moj nazor (skusenost)