co je to tvrdnutie bruska?

Príspevok v téme: co je to tvrdnutie bruska?
fifinusa

ahojte, som v 27.tt. a vela sa tu pise o tvrdnuti bruska... som tehotna, ale neviem, co je to. premyslam, aby som nieco nezanedbala, keby sa to stalo. lebo ja mam brusko v podstate stale akesi tvrde, napate, ved maternica sa zvacsila a uz to nie je taka male makucke brusko ako predtym. ako sa to prejavuje? a tiez ako je to s pohybmi? tolko zien tu pise, ze prestalo citit pohyby a ich babo zomrelo, bojim sa toho. neviem ci som hlupa, ale ja sa az tolko nepozorujem, ze viem povedat, ze som 6 hodin necitila pohyby. nejak to nesledujem... ale ked sa nad tym zamyslim, tiez niekedy necitim pohyby aj pol dna. co potom? mam hned robit poplach a ist lekarovi? kedy treba konat, aby uz nebolo neskoro? dakujem vam

aknitka

ja som tvrdnutie vnímala asi tak akokeby mi celé brucho stŕplo a po chvíľke to zmizlo. to nie je o tom že ho máš tvrdé a napnuté keď sa ho bežne dotkneš. a čo sa týka pohybov tak môj malý sa málo hýbal, tiež som si cez deň málokedy uvedomila že je tam. väčšinou sa trošku pohol keď som sa najedla a sadla si s vyloženými nohami. a keď ani tak nie, tak som si jemne poklepkala po brušku a pohol sa. ak cítiš od začiatku menej pohybov a lekár ti povedal že bábo je OK tak sa nestresuj. a k lekárovi treba ísť nielen vtedy ak by si prestala cítiť pohyby ale aj vtedy ak by boli odrazu oveľa intenzívnejšie ako zvyčajne.
držím ti palce aby všetko dobre dopadlo.

miska31

Ahoj mam za sebou dve tehotenstva,sleduj sa vies ono to babetko aj spinka.ty ked cez den necitis pohyby moze spat a v noci sa hybe,a niektore babetka su lenive nechce sa im hybat,a cim bude v brusku väčšie tym mu bude tesnejsie a bude sa menej hybat.To tvrdnutie mala by si povedat na poradni lekarovi,ako sa zväčšuje tak je napnute a sa ti zda tvrde ale ako sa bude blizit porod bude uplne tvrde.