Mooncup? Ma niekto skusenosti?

majdalenka

zdenulka, ja ti môžem mooncup iba odporučiť. ten prvotný kontakt je taký nemotorný, ale je to len sila zvyku. jeho pozitívum je že tebe ušetrí peniaze (vydrží až 10 rokov) a všetkým ostatným ušetrí životné prostredie (nemusíš ho po každom jednom použití vyhodiť ako vložku či tampón).
ak máš záujem, pozri sa na stránku predajcu merien.sk a tam si nájdeš aj vhodnú veľkosť pre seba.
veľa zdaru! :)
M

majdalenka

zdenulka, ja ti môžem mooncup iba odporučiť. ten prvotný kontakt je taký nemotorný, ale je to len sila zvyku. jeho pozitívum je že tebe ušetrí peniaze (vydrží až 10 rokov) a všetkým ostatným ušetrí životné prostredie (nemusíš ho po každom jednom použití vyhodiť ako vložku či tampón).
ak máš záujem, pozri sa na stránku predajcu merien.sk a tam si nájdeš aj vhodnú veľkosť pre seba.
veľa zdaru! :)
M

datelinka

Carol, moja kolegyňa riešila verejné toalety tak, že si nosila so sebou pollitrovú fľašu vody, aby mohla vypláchnuť menštruačný pohárik. pravdupovediac, nie je to veľmi praktické, ak nemáš umývadlo v klozete.

Carol

Efe, chcela by som sa ta spytat na jednu vec:
Ako som sa docitala, ten poharik treba po kazdom pouziti oplachnut a na konci menzesu vyvarit.
Ale ako riesis to oplachovanie ked si v skole, praci ci niekde v nakupnom centre na verejnych toaletach? Vdaka.

efe

Veru tampón takú službu neurobí. Tampón si musíš vytiahnuť ihneď ako vyjdeš z vody pretože v pošve nasiakne a hrozí infekcia. Taktiež si neviem dosť dobre predstaviť po každom omočení sa do vody odbiehať z pláže na 300 m vzdialené wc pri 7 dňovej menštruácii, ktorá ťa chytí v deň odletu. Po zvážení všetkých za a proti som si po pohárik išla deň pred odletom do 70 km vzdialeného mesta a dala som zaň 1000 Sk, ale skutočne neľutujem. Váhala som nad pohárikom a injekciou na oddialenie. Ale vyhral pohárik z dôvodu toho, že telo nezaťažuješ hormónmi a navyše na injekciu bolo príliš neskoro, pretože to bol last minut a gynekológ mi povedal, že by mi musel dať min. 2 dávky nato aby sa mi menštruácia nespustila a že mi to neodporúča, pretože mi to môže rozhádzať cyklus a spôsobiť neznesiteľný PMS, ktorý mi otrávi celú dovolenku. Takže asi by som na tú dovolenku nešla a radšej čakala na ďaľší last minute. Zároveň poprosím tie ženy, ktoré to nevyskúšali aby sa zdržali hlúpych poznámok.

datelinka

zdenulka, až také nové to nie je, vyhšadaj si v existujúcich témach, zadaj aj menštruačný kalíšok alebo menštruačný pohárik :-)