Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hodnoty boreliozy

Príspevok v téme: Hodnoty boreliozy
lofinko

dobry den,mám taketo hodnoty boreliozy:
Borrelia burg.IgM(ELISA)- 0.397 Od.hranična hodnota,
IgG-negat.
IgM(ELISA)-0.434-slabo pozitivna.a potom mam v serodynamike- anti-HSV 1/2 IgM(ELISA)-0,200 slabo pozit.
anti-HSV 1/2 IgG(ELISA) 1:25000 pozitivne.
anti-CMV IgG(ELISA) 1:11000 pozitivne.
anti-EBV (VCA-EA-EBNA) IgG 130 U/ml pozitivne
anti-EBNA 1 IgG (ELISA) 107 AU/ML pozitivne

taketo som mal vysledky,a je mi stale zle,hlava ma boli,toči sa mi,som stále unaveny,chce sa mi spat,niekedy mi aj nohy trpnu,klby ma bola,cele telo.a to mam 21 rokov.Nedostal som žiadne antibiotika,i ked tie borelie mam v krvi. že mam mesiac počkat,či mi tie borelie,LEN SAME OD SEBA KLESNU,a že potom,sa uvidi :(( mohol by mi niekto poradit,čo presne tie čisla znamenaju?a či nahodou ,nemožem mat aj tie chlamydie,čo tu niekde na forach pišu?a popripade,ake testy by som si mal dat sprawit? ....lebo mne už takto zle byva už asi 7 rokov,začalo to točenim hlavy,že som sa nemohol udržat na nohach,potom to trocha prešlo,pred tromi rokmi,som bol aj na pozorovani kardiologom,lebo mi bušilo srdce,ale tam mi powedali,že možem aj vrcholovo športovat,že srdce mam zdrave ako orol,ja si myslim,že či to nemože byt tou boreloiozou ,že by mi to nejako napadlo srdce.sam neviem,ale tí doktori,chcu všetko zvalit na psychiku,ja si to nemyslim,

Prosim Vas poradte mi. robili mi aj CT a MRI mozgu a chrbtice,a to všetko mam čiste,nemam žiaden nador.
a citim sa staale velmi strašne zle :( cely svet sa mi toči :( a ja musim čakat :((

lofinko

a to m.pneumoniae,nikdy som nato lieky neužival,ako to mohlo moje telo len tak prekonat?možem mat z toho nejake nasledky?

jajkafr

lofinko
možno to chce čas a prejde to samo telo si vytvorí protilátky a bude dobre máš len hraničné hodnoty to nieje tak strašné

lofinko

lumbalku to som mal vysledky dobre,ale ta borelioza,čo ked ju mam už niekolko rokov?lebo nemal som ju kde dostat pred mesiacom.ved som bol len stale doma.
a doktorka povedala,že žiadne antibiotika mi neda :( alebo že netreba,dala mi len ten cipralex,ale ja nepotrebujem antidepresiva,šak ja mam psychiku dobru.mna len cele telo boli,aj problemy so srdiečkom som mal.tak ja si myslim,že to bolo koli tej borelioze.

jajkafr

lofinko
v príspevku predtým som ti to už vysvetlila hodnoty máš približne rovnaké... tá Mykoplazma pneumonie ťa nemusí rozčuľovať IgG znamená prekonaná infekcia takže v pohode no a čo sa týka tej borelie tak to sú hraničné hodnoty ale IgM hovorí o tom, že je to aktuálne prebiehajúca infekcia... čo ti na to povedala lekárka? ako sa k týmto hodnotám vyjadrila? čo ti ukázala lumbálka?

lofinko

ahoj,potreboval by som prosim vas nutne poradit,po mesiaci som bol na kontrole krvi.

borrelia burg. IgM .. 0,359 hranič.hodnota.
borrelia burg. IgG ...negat.

M.pneumoniae IgM ..negat.
M.pneumoniae IgG ... 13,500 Bu/ml. hran.hodnota.

Chl.penumoniae...bola negativna.
prosim Vás,a stale je mi zle,citim sa unaveny,všetko ma pobolieva,a po lumbalke stale citim križe,vobec som nedostal žiadne antibiotika,len nejaky cipralex,ale to je antidepresivum,keby som potreboval psychologa,idem psychologovi,a nie neurologovi. Ako dalej? prosim poradte.
a a doktorka mi antibiotika nechce dat :( som smutny s toho.

jajkafr

Ahoj lofinko
pozitivita IgM znamená, že máš nejakú akútnu infekciu daným vírusom alebo baktériou pri ktorých sú tieto hodnoty zvýšené
pozitivita IgG znamená, že si prekonal infekciu daným patogénom a v niektorých prípadoch máš trvalú imunitu, čo znamená, že už nemôžeš ochorieť pri kontakte s daným vírusom
podľa tvojich výsledkov máš len hraničné hodnoty na Boréliu čo znamená, že nejde o úplne jasný prípad nákazy možno preto chce lekárka čakať či si s tým organizmus neporadí sám nie vždy je dobré užívať antibiotiká na všetko lebo keď ich budeš raz vážne potrebovať nemusia zabrať.
tie hodnoty IgG pri borelióze znamenajú že si ju ešte nikdy nemal a teraz je to prvýkrát
no a tie skratky CMV (cytomegalovírus), EBV (Espteino-Barovej vírus), EBNA (protilátky proti Epsteino Barovej vírusu) - tieto vírusy vyvolávajú mononukleózu a keďže máš pri nich pozitívne IgG protilátky znamená, že si nákazu nimi prekonal možno niekedy v detstve a na tieto vírusy zostáva trvalá imunita
a skratka HSV 1/2 znamená herpes simplex vírus 1. a 2. typu podľa pozitivity IgM ide aj o akútnu infekciu a keďže máš pozitívne aj IgG znamená, že infekciu týmto vírusom si už v minulosti prekonal, vyvoláva napr. ovčie kiahne a potom zostáva ukrytý pri oslabenom organizme môže vypuknúť a ukáže sa ako herpes na ústach, alebo pásový opar (množstvo pupencov na koži v línii nervu)
podľa toho, čo popisuješ, že sa ti točí v hlave... môže ísť aj o príznaky chrípky alebo nejakej virózy a na vírusy sa antibiotiká nedávajú organizmus sa s nimi musí vyrovnať sám. Podávajú sa väčšinou lieky na zníženie teploty, od bolesti, vitamíny najmä C aby sa posilnila imunita... vírus treba vyležať. V ťažkých prípadoch sa môžu podávať antivirotiká.
A čo sa týka tej otázky ohľadom chlamýdií máš namysli asi pľúcne chlamýdie, ale to by si mal iné príznaky. Tieto baktérie vyvolávajú ochorenia dýchacích ciest zápaly pľúc, priedušiek, v niektorých prípadoch sa im pripisuje vznik bronchiálnej astmy alebo jej zhoršovanie. Prejavuje sa to kašľom, sťaženým dýchaním, teplotami, ktoré u niektorých jedincov nemusia byť. Takže podľa toho čo píšeš o pľúcne chlamýdie pravdepodobne nejde.