Nadmerné ochlpenie na celom tele

Príspevok v téme: Nadmerné ochlpenie na celom tele
slonik1234

mám 16 rokov a po celom tele mám chĺpky, občas jemné niekde aj tmavšie..najhoršie je to nad hornou perou, bruchom, chrbátom...ale to brucho ma trápi najviac...nemám len pár chĺpkov okolo pupka ako iné baby ale celé brucho chlpaté aj hrudník...a neviem čo mám robiť..dosť sa za to hanbím..teda úplne..asi by som mala vyhľadať čo najrýchlejšie lekára a zistiť príčinu, že?

škreko

ja mam problemi tiez take ja nwm co mam robit som zufala v sade ich mam a holit sa uz nechcem nie fuj prosim pomoc

notka

ja mam ochlpenie na celom tele, okrem dlani a chodidiel prirodzene, nie sedem chlpkov pod pupkom, ale vsade, dost viditelne, aj na tvari cele lica, celo, vlastne vsade okrem nosa..ja som vraj od malicka mala trosku viac chlpky ako ine deti a v puberte sa to samozrejme este zhorsilo, kazdopadne vsetky vysetrenia su v norme a bolo mi povedane, ze je to kozmeticky problem..slonik, urcite chod po lekaroch, ale pozor, mne moj gynekolog povedal, ze ak budem minimalne pat rokov brat antikoncepciu, tak sa stav mozno upravi...zaujimave je, ze po troch rokoch, zrazu zmenil nazor a spolocne sme dospeli k tomu, ze je to pricina kozmeticka ako povedala endokrinologicka a lekari ani antika mi zrejme nepomozu..

jingles

ha ha a mne na endokrinologii povedali že hej mam tam chlpy ale že jej tam chodia inak chlpate si tak nejak že to nej normalne ked ma žena na určitych miestach viac ochlpenia ale teda som osobne nevidela ani jednu čo ma brcho chlpate napr =(

standa

Ja som na tom podobne, začalo to v puberte, ale sama som si to zanedbala lebo som mala panický strach so všetkých doktorov. Teraz som zmenila názor a chodím na všetky vyšetrenia: USG nadobličiek, ženských vecí, 2x odber v krvi v Ľubochni (tam sa na to špecializujú, ale dlho sa čaká na termín, okres RK), teraz mám ešte absolvovať CT-čko a potom týždennú hospitalizáciu v Ľubochni, potom uvidia aké lieky mi proti tomu nasadia.

- mira

Nadmerné ochlpenie a hormonálnu nerovnováhu máš z nadbytku živočíšnych bielkovín.
Dospelý človek a hlavne ženy by nemali jesť viac ako 10 % energetického príjmu vo forme bielkovín, ak si chcú udržať zdravie malo by byť z toho 90 % rastlinných vo forme strukovín a celozrnných obilnín.
Ty v tvojom stave by si mala vyradiť na dlhší čas živočíšne bielkoviny úplne, aby sa ti vyvážila hladina hormónov. Jedz veľa zeleniny.
Vyvážením stravy chlpky vypadajú samy, ale bude to trvať dosť dlhý čas, zatiaľ si ich odstraňuj aspoň tam, kde ti najviac vadia.

Denz

Rozlišujeme dva druhy nadmerného ochlpenia – hirzutizmus a hypertrichózu. Hirzutizmus je nadmerné ochlpenie žien na miestach pre ne netypických. Chĺpky rastú na brade, hornej pere, krku, prsiach a bruchu. Hypertrichóza je nadmerné ochlpenie kože u oboch pohlaví na rôznych plochách kože.