Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ožiare a plodnosť? (nádor semenníku)

Príspevok v téme: Ožiare a plodnosť? (nádor semenníku)
Lory

Môj priateľ mal minulý rok nádor na semenníku a jeden mu museli odstrániť. Následne podstúpil liečbu ožiarmi. Jeden doktor mu povedal, že si má dať zmraziť spermie, druhý zas že to vôbec nie je potrebné. Tak si nedal... Kto ste si týmto prešli prosím?? Máte problém s plodnosťou??..

Kristin 25

ahojte, chcem sa spytat, moj partner mal rakovinu uzlin, presiel si chemoterapiami aj ožiarmi, je mozne aby som otehotnela?? dakujem

llek

Lory,ak mal tvoj priatel nador na semenniku, tak dostal chemoterapiu a radioterapiu. Co sa tyka radioterapie, predpokladm, ze mal oziarenu oblast lymfatickych uzlin pozdlz chrbtice, teda retroperitonea, teda nemal oziareny druhy semennik. Radioterapia na uvedenu oblast nema u muzov vplyv na plodnost. Po liecbe chemoterapiou sa odporuca aspon 2 roky nesplodit dieta. Plodnost sa u muzov obnovuje asi 3 mesiace po ukonceni chemoterapie, ale v nasledujucom obdobi mozu mat spermie urcite geneticke abnormality, co sa zhruba v priebehu 2 rokov upravi. Podstatne je ake cytostatika boli podavane, kolko cyklov a v akych davkach.

datelinka

Lory, neviem podrobnosti, však to určite chápeš, nepýtala som sa na podrobnosti, ale marí sa mi, že on mal aj chemoterapiu, a možno kombinovanú s rádioterapiou. každopádne som rada, že sú obaja v poriadku.
držím aj Vám prsty :-)

jajaja99

moji znami splodili dieta skor, ako uplynuli dva roky od ukoncenia terapie. dietatko sa narodilo s vrodenou vadou pazeraka, hydrocefalom....pol roka po nemocniciach, neskor problem so sustredenim, hyperaktivne dieta...v kazdom pripade dodrzte tie dva roky..predidete trapeniu seba aj mimina.

Lory

prosím ťa datelinka, vieš mi povedať, či sa liečil ožiarmi alebo chemoterapiou?? Lebo pri chemoterapii je to vraj horšie ako pri ožiaroch...