HPV

Príspevok v téme: HPV
pusinkalinka

Ahojte dievčatá,
o tomto fóre som sa dozvedela, keď som si zisťovala nejaké informácie o konizácii. 16. 12. 09 som bola na operácii a čakala som netrpezlivo na výsledky.
Volal mi lekár, že výsledky prišli a že by som mala do piatku(kontrola+vysvetlenie výsledku z konizácie) pouvažovať nad zaočkovaním proti vírusu HPV.
Celkom tomu však nerozumiem, prečo?!
Máte s tým skúsenosť, že by vám odporučili sa dať očkovať i keď už bola vykonaná konizácia?
Ďakujem
Paulína

lyzicka

no v dnesnej dobe je tazke verit, ked niekto nieco odporuca, lebo z jednej strany vidim same kampane, ze sa mame dat ockovat, a z druhej strany same varovanie pred tym. Dnes uz aj to, ze to odporucil lekar, treba brat s rezervou, lebo tu ide o fakt velke peniaze a tazi sa prave z toho, ze ludia su ochotni zaplatit za zdravie akukolvek sumu. Mne sa tiez stalo, ze doktorka mi predpisala drahsi liek, aj ked existoval lacnejsi a rovnako ucinny ekvivalent. Preto si treba o tom vsetko pozistovat z kazdej strany, no vacsinou je to stale pol na pol a je tazke sa rozhodnut.

bambulo77

mne tiez gynekolog odporucil ockovanie proti rakovine krcka maternice a uz mam prvu injekciu uspesne za sebou, rozhodla som sa preto lebo mi pri vysetreni objavil bunky, ktore tuto rakovinu spôsobuju, obycajne sa s tym imunitný systém vyrovná sám, ja som pouzivala tabletky na imunitu a pomohlo to. Druhe vysetrenie som mala uz negativne a tak som nevahala a pustila som sa do toho. Môj gynekolog mi hovoril ze tieto vakciny su vlastne jedinym liekom na rakovinu takze aj to ma presvedcilo. Nie je to lacna zalezitost ale peniaze ozeliem predsa len zdravie mi je prvorade a ked môzes na tom nieco zmenit urob to, radsej prevencia ako potom si vycitat preco som to neurobila a ked ti to odporucil lekar ako mne asi vie preco :)

pusinkalinka

Deee
to áno, je to do 26...mám len 23 :)
tiež sa mi to vidí zvláštne, no hovorí, že teraz mi odstránili všetko zlé tkanivo a aby sa to nanovo nenainfikovalo treba zaočkovať...a to sa môže, ale aj nemusí ujať

Deee

ale neockuje sa predsa proti rakovine krcka maternice len do 26-ky a najlepsie mlade kocky bez sexualnych skusenosti? a po konizacii som o tom este tiez nepocula