PORADTE MI BABY JE POVINNA TA PREHLIADKA U ZUBARA KED SOM TEHOTNA?VIEM ZEBY SOM MALA IST PRE VLASTNE DOBRO ALE JA LEN CHCEM VEDIET CI JE TO POVINNE....PORADTE
Je povinna prehliadka u zubara pocas tehotenstva?
prosim vas a stacilo by keby som tam len zaklopala a poprosila ju len nech mi tam da to razitko? takisto aj na plucne?? pls poradte
ja som v 6 týždni a na prehliadku máš nárok od poisťovne ako tehotná dva krát za rok. Aj dokonca moja gynekologička žiada potvrdenie, že som tam bola.
no ja neviem, ale tehotná som bola v roku 2007 a na zubnú prehliadku som musela ísť. bola na to aj špeciálna kolonka v tehotenskej knižke kde musel zubár dať pečiatku. a moja sestra bola tehotná vlani a tiež musela ísť "po pečiatku" k zubárovi. takže ak by to povinné nebolo prečo by tam tehotné posielali? neviem....
je dobrovolne ja este nemam ani jeden kaz ani neviem ako vrtanie boli.
ano a je to veľmi dobre že sa to ronbí lebo sa vám pokazia tak zuby že ...
ja som sa to pytala lekara tak povinna nie je je to len dobrovolne
Pred 22 rokmi to bolo povinné. Zubný lekár musel dať do tehotenskej knižky pečiatku o obsolvovaní prehliadky. Inak hrozilo, že nedostane žena materskú.
n,, to už znie ako mágia :-)))
žena ktorá tehotná ostane so zubným kazom,
zúbky jej odnesú čert s ďasom :-)))
saxy, ide o to, že zub, alebo zubné lôžko môžu slúžiť ako zdroj bakteriálnej infekcie, a to nielen počas tehotenstva, ale samozrejme je potrebné podchytiť stav chrupu najmä v tomto období, keďže sa môže infekcia za určitých okolností preniesť aj na plod.