Znížený intelekt a porucha sústredenosti

Príspevok v téme: Znížený intelekt a porucha sústredenosti
beyhan

ahoj, prosim Vás vie mi niekto poradiť ako postupovať pri takejto diagnóze dieťaťa?Vedela som, že ma isto nejaky problém, preto som chodila s nim aj po psychologičkách, ale žiaľ mala som len zle skúsenosti a vždy ma vybavili veľmi rýchlo. Až teraz som našla jednu psycholodičku a ta keď si preštudovala papiere tak mi to oznámila. Povedala, že však to je už 2 roky staré, či mi to nikto nedal vedieť. Pretože aj v škole mali k nemu pristupovať s ohľadom a trpezlivosťou. Žiaľ mne to nikto neoznámil a ani do školy to neposlali. Teraz je deviatak a prepadá mi. Vôbec si neviem poradiť s ním. Keď sa s ním doma učím, tak mi to aj vie a keď príde zo školy tak má 5. Ja už neviem ako ďalej. Mohol by takéto zle výsledky dosahovať kôli zníženému intelektu - porucha sustredenosti ?Ďakujem.

Nototo

Ahoj,

..a čo ak si to dospelý sám všimne vo veku niečo po 30dsiatke ? Teraz si spomínam, že som mal problémy v škole a teraz keď mám robiť nejaké skúšky, alebo odpovedať na nejaké otázky, tak nedokážem to, som neistý, jak keby som sa bál, alebo hanbil, hrozná tréma
..k doktorovi nepôjdem, no nejaké čaje, alebo bylinky by som skúsil :-)

wwwww

Milá mamina,
ja mám tento problém s mojou dcérou.5 rokov som sa s ňou učila deň čo deň a výsledky neboli dostačujúc,učitelia aj špec.pedagóg ma presvedčil,aby som dcéru dala do špec.školy.Bola tam 3 mesiace a zistili sme,že tam nepatrí,a teraz chodí do riadnej ZŠ a poviem Vám ,,je to v učiteľoch a prístuope k žiakovi.\"Treba asi zmeniť myslenie učiteľov aj počty žiakov v triede.Nie 30 detí,ale 15 a treba ,aby sa deti sami mohli zapojiť do vyučovania.V škole sa treba naučiť všetko a doma len zopakovať.ALE DETI NEMAJÚ PRIESTOR.Preto Vám odporúčam ísť do školy a povedať,že že aj Vášmu synovi sa treba venovať a rozhode nie len ostatným\"dobrým\"žiakom.

karco

myslim, ze ked ma niekto poruchu sustredenia tak to este neznamena ze ma znizeny intelekt. ak ma poruchu sustredenia urcite moze mat problemy s ucenim. a urcite ma narok na to aby sa k nemu inak pristupovalo a bol tento jeho problem zohladneny.