Pekny vecer
Od januara zacinam chudnut (160cm ,68,5kg)problem je v tom ze moje zuby su strasne citlive,odstiepuju sa ,a pod.Chcela by som si kupit Vapnik tabletky obsahujuce 300mg vapniku na davku.
No bojim sa,ze vapnik mi nakazi priebeh chudnutia alebo zacnem priberat alebo nieco.Nestresujem :)nebojte sa,len si chcem overit vase skusenosti a aj nazory ze ci ma vapnik nejaky suvis s priberanim alebo nie.
Vapnik a chudnutie
a uzival tu niekto vapnik???
denz
dakujem :-)ale da sa z neho pribrat alebo nie?ak ano,radsej budem pit mlieko
Denz
Ďakujem. . . Je to zaujímavý článok.
úprimne nemám skúsenosť, že by som priberala po nejakých doplnkoch výživy, ja väčšinou, používam niečo z tých prírodných, v lekárni ti poradia... sama som zvedavá, či s tým má niekto skúsenosť...
Ak sa vám nedarí chudnúť, môžete sa skúsiť poradiť s lekárom, či nemôžete trpieť nedostatkom vápnika v strave.
Podľa niektorých štúdií sa môže na obezite podieľať aj nedostatok vitamínu A, D, vápnika, železa, horčíka, selénu a vitamínov skupiny B. Obzvlášť pri nízkom energetickom príjme spôsobenom zníženým príjmom jedla spravidla býva v strave nedostatok týchto látok. Ich nedostatok môže časom vyvolať zastavenie hmotnostných úbytkov. Ak teda striktne dodržiavate diétne opatrenia a pitný režim (ale čestne, bez podvádzania samých seba!) a nedarí sa vám chudnúť, poraďte sa s lekárom o vhodnom dávkovaní týchto vitamínov a minerálov.
Nenasadzujte si však tieto vitamíny svojvoľne a predovšetkým nie vo vyššom dávkovaní! Predávkovanie týmito látkami môže byť rovnako nebezpečné, ako ich nedostatok.
Ak často pijete nápoje s obsahom kyseliny fosforečnej (koly), alebo tavené syry, tieto potraviny zhoršujú vstrebávanie vápnika.