Ahojte, mam kozmeticky problem s bielymi skvrnami, ktore mam na kozi v oblasti predovsetkym ruk, no aj na chrbte a jednu skvrnku mam aj na brusku. Bola som uz u koznej, ale nevedela mi poradit. Nejde totiz o vitiligo. Ak mate nejake dobre rady alebo skusenosti, pomozete mi. Dakujem :)
Biele skvrny na kozi
Ahojte... mam rovnaky problem.Mam znamu koznu lekarku, ktora mi predpisala (hnusny hnedy prasok zapachajuci za sirou) na nazov si nespomeniem.okupal som sa v nom 1x a aj posledny.Pokozka mi smrdela ako keby som bol na 24hodinovej sichte v zapalkarni.Komplet striebro co som na sebe mal vyzeralo po okupani ako zhrdzavene.Plus nejake tabletky, ktore som moc nejedaval...Dal som sa na vlastnu liecbu :) Kupil som si canesten dual action + obycajny spraj,ktory sa pouziva na nohy (plesne, svrbenie,unavenost) po kazdom kupeli ma kamoska natrela mastou a postriekala tym sprejom.Skvrny po case ustupili, pekne som sa opalil a bolo vsetko ok.No teraz ich pozorujem na prsiach = 2 bodky a na ruke.Tu na ruke som podchitil v cas a mastil som ju a striekal na nu ten sprej.odporucam!!!a o svrbeni tela ani nevravim :d skoda casu naucte s a s tym zit, lebo tie pesticidove potraviny ktore jeme nas aj tak casom skantria.
PS:canesten 4eva :||)
ahoj, moj manzel ma uz roky biele skvrny na chrbte a na ramenach. mast od koznej mu nepomaha. pomozte, dakujem
Tak pardon, ten link to sem neprilozilo, iba zakladnu stranku, na ktorej to nie je. Odporucam teda google...
Myslim si, ze by sa mohlo jednat o mykoticke ochorenie candida albicans, ktore je velmi rozsirene a lekari mu nevenuju prilis pozornost. Ja osobne som mala biele skvrny na chrbte asi 4 roky a mnozstvo doktorov, ktore som obehala bolo nespocetne, dopocula som sa, ze je to zo stresu, z tepla, od niekoho ineho, alebo proste plesen, ktoru treba liecit samponom Nizoral. Velke makove... Mam vela znamych, ktorym bohuzial ani masticka ani gelik ani neviem co nepomohli, je smutne ze doktor sa vam v tejto dobe uz nesnazi pomoct, ale co najrychlejsie sa snazi sa vas zbavit. Hlavne preto, ze toto ochorenie je z dovodu totalneho oslabenia imunity velmi nebezpecne. Bakterie candida ktore kontroluju priatelske bakterie ako acidofilus a bifidobakterie sa totizto nachadzaju v crevach a pri ich rozmnozeni nastavaju priznaky ako kozne infekcie, depresie, bolesti hlavy, akne, vaginalne vytoky, zapaly mocovych ciest, naduvanie, unava, vykyvy nalad. Je predsa zname ze na pokozke sa prejavuje nase vnutro . Sposoby liecby su viacere (najlepsie skombinovat vsetky dokopy) , no popri predpisanych liekoch sa velmi odporuca absolutne vylucenie sladkosti a uhlohydraty z ktorych bakterie candida ziju a jest vela masa, zeleniny a vlakniny a velmi dobre na toto ochorenie su probiotika. Oreganovy olej mykoticke bakterie zabija, takze je pri liecbe velmi esencialny ale uz sa nechcem hrat na doktorku, len hovorim z vlastnych skusenosti, takze vam odporucam prezriet si tento link, a bohuzial radsej prehladat google, ako ist k doktorovi:
Samozrejme nemusi ist o tuto chorobu, ale hovorim z mojej skusenosti a nevedomia, o co vlastne islo, podobne ako vy. Dufam, ze si s tym cim skor date rady!
Prave to je problem - neviem to ja, ani moja lekarka. Ta si najskor myslela, ze ide o ekzem, ktory mi "poziera" pigment, mala som totiz predtym na rukach i suche a podrazdene miesta. Dala mi na to krem, suche miesta zmizli a ostali len flaky...
tak potom o co ide?