Zdravim. Moj problem sa zacal asi pred 2 mesiacmi. najskor som maval cez den taky zvlastny pocit tlaky do hlavy a z toho nasledne prislo teplo do celeho tela. Poslednu dobu to uz nemavam ale myslim ze sa to zhorsilo alebo vyvynulo do inej podoby. Zijem na severe europy vo Finsku a mysim si ze sa pod to podpisuje aj toto studene a tmave pocasie hlavne teraz cez zimu trva den len asi 5-6 hodin cez den je tiez dost sero. Momentalne stav je asi taky ze rano mi je celkom v pohode ale postupne mam taky zvlastny pocit v bruchu a velmi ma to znepokojuje hlava ma neboli tak klasicky ako pri horucke ale tiez tak nejak inak. pomoze mi lahnut si zavriet oci a relaxovat alebo ked na to zoberem klasicku tabletku na bolest. dalej mi nerobi dobre ked pridem z vonku z toho 20 stupnoveho mrazu do nutra. U lekara som este nebol ale kedze sa to dost stupnuje tak asi by som tam mal zajst. Finstinu ovladam celkom v pohode ale aj tak neviem ci sa s doktorom dokazem porozpravat dostatocne ako keby som mal moznost zajst k slovenskemu doktorovi. Vecer pred spanim sa mam celkom fajn ale zaspim az vtedy ked som moc unaveny okolo 2 hodiny rano cez den som dost vycerpany. Dufam ze som to popisal dobre a prosim aspon niekoho o nejaky nazor na tento problem. Dakujem
Vobec netusim co mi vlastne je
Dakujem pekne za radu. Rozmyslal som o tom tiez ze to moze byt depresia a tiez si myslim ze mi pomoze ked budem chodit cvicit a plavat. Dnes som bol prvy krat v posilke a na plavani a cely den mi je fajn nic z toho co som pocitoval predtym sa dnes neprejavovalo. Pred 2 tyzdnami som prestal aj fajcit a alkohol si doprajem velmi sporadicky nepijem skoro vobec a ked aj hej tak par piv a tym to hasne. Ludia tu vo finsku su dost chladny a tazko sa snimi o niecom rozprava skratka taka chladna mentalita co urcite nepomaha psychyke. Este ze su tu rusi :)
podla mna to moze byt kludne depresia, ktora sa zacina somatickymi priznakmi. Vela depresii je sezonnych, zacinaju na jesen a v jari sa mozu/ale nemusia vytratit, kazdopadne su velmi neprijemne. Ide o chorobu rovnaku, ako ktorakolvek ina, a navyse v dnesnej dobe pomerne dobre liecitelnu. Takze sup k lekarovi. Mozes si pomoct aj sam, ze sa prinutis k nejakym pohybovym aktivitam (zo zaciatku sa treba fakt prinutit) aspon 3x do tyzdna. Taktiez je potrebne vyjst si s kamaratmi aspon 1x do tyzdna (s alkoholom mierne, ozrat sa nepomaha). A aby som nezabudla: pokial ho/ju este nemas, tak najst si blizkeho cloveka, s ktorym sa mozes podelit o vsetky svoje pocity. Tak sa drz, papaa
No som tu uz asi 5 rokov. Ale na toto pocasie si clovek asi nezvykne nikdy. neviem ci to moze byt pocasim ale urcite to na tom nieco pridava. Je zas pravda ze som mal aj nejake stresy a mozno ze som to v sebe potlacal. Ale uz som sa rozhodol v pondelok starosti bokom a idem k lekarovi. :)
skus helioterapiu :-)
vidis..........vrat sa pekne k nam na slovensko:)
ci??:)
takze na toto reagovat ..kolko uz zijes vo finsku? jedine co ma napadlo je ze ak kratko tak si tvoj organizmus este nezvykol na zmenu klimy, tlaku a podobne ..ak dlhsie tak vobec netusim co to moze byt ale kazdopadne navstiv lekara ..neboj sa ze sa nevyjadris dostatocne ..aspon sa o to pokus ..predsa je lepsie ked budes vediet preco to je ako sa takto bat :)