Biopsia

Príspevok v téme: Biopsia
nayli

Ahoj, mám 5 ročnú dcérku..chodíme kvôli intolerancii na BKM ku gastroenterologičke, a najnovšie nám vyšli pozitívne testy na celiakiu.. odporučila nás na biopsiu.. avšak bojím sa tohto vyšetrenia - teda aspoň to znie dosť odstrašujúco - že majú zaviesť takému malému dieťaťu hadičku.. atď.. chcem sa opýtať či má niektorá mamička s týmto skúsenosť ako to prebiehalo a čo na to dieťatko.. a či je to naozaj nevyhnutné - táto biopsia, alebo či sa celiakia dá postačujúco zistiť z krvi..
ďakujem, Renata

nikolet

mojej rocnej dcerke robili toto vysetrenie,a nebolo to nic strasne,dali jej utlmujuce lieky takze bola v polospanku a nic necitila,dokonca to prebehlo aj dost rychlo.a celiakiu nam bohuzial potvrdili:/

anonym 5

Môjmu synovi to tiež robili ked mal 5 a pol roka a bolo to v pohode. Samotné vyšetrenie trvá tak minutu až minutu a pol a dá sa to vydržať. Takému veľkému dieťaťu sa to dá aj vysvstliť. Z krvi to nie je presné vyšetrenie, viac ukáže práve ta biopsia žaludka a tenkého čreva. Neboj sa dopadne to dobre. Ešte som zabudla, že oni tam dávaju deťom pred vyšetreným nejaký sprej do pusy na znecitlivenie, ale lekárka my povedala, že ako ja chcem, lebo môže spôsobiť alergicku reakciu, tak ja som to odmietla a všetko prebehlo bez problémov. Držím palce

frederic

Neboj sa, robia to aj menším deťom. A jednoznačné výsledky sa nedajú zistiť len z krvi, je nutné toto vyšetrenie. Ber to tak, že svojmu dieťaťu pomáhaš, pretože ak sa to potvrdí a budete celiatici a budete dodržiavať stravu atď., tak sa môže zbaviť zdravotných problémov, ktoré teraz má, a tým mu(jej) pomôžeš.