Dobrý večer. Už dlho ma trápia bolesti chrbtice a trpnutie nôh. Dnes to bolo tak neznesiteľné, že som musela na pohotovosť.Dostala som obstrek a infúziu. Výsledok RTG: Zakrivenie chrbtice je fyziologické. Stavcové telá sú primerane vysoké. Mezdistav. priestor L5 - S1 je znížený. Na predných okrajoch stav. tiel sú malé osteofyty. Pedikle zreteľné.
Záver: Spondylarthrosis lumbalis levis.
Osteochondrosis intervertebralis L5 - S1.
Lekárka mi podala vysvetlenie vtom zmysle: Neumiera sa na to, len trpí. vysvetlíte mi niekto, prosím Vás, čo ma čaká. Prejdu tie bolesti? Čo mi vlastne je?
Ďakujem. Renáta
LS chrbtica
DOBRY...POTREBUJEM PORADIT..OTEC MA STRPNUTE CHODIDLA A PODLAMUJE SA MU UZ AJ NOHA-- MA TO OD CHRBTICE..DA SA NIAKO ODSTRANIT TO STRPNUTIE.NAMA VYRASTKY NA CHRBTICI VRAJ MU BLOKUJU NERV.
renča-- no tak toto ,ako keby som o sebe čítala...presne mám aj ja to čo ty s chrbticou a tiež ma mizerne bolí...a to trpnutie v nohách mám aj ja a máš ich aj slabé? odpíš...
renča,
osteofyty nie je dobré, keď už sú, sú to vlastne výrastky. Treba cvičiť, ale tvoj nález je už aj na operáciu. K tej sa však pristupuje až vtedy, keď nezaberie cca za 6 mesiacov intenzívnej medikamentóznej liečby (injekcie, infúzie, obstreky, PRT a pod.). V každom prípade je dobré operácií sa vyhnúť, ale keď to nejde, tak to nejde. Ak ti problémy neprejdú, bolo by potrebné urobiť magnetickú rezonanciu, tak presne ukáže o koľko máš L5 zúženú.
...vhodna je rehabilitacia a spevnenie driekovych a brusnych svalov,a svalov panvoveho dna,ktore ti podopieraju chrbticu.
vyhľadaj akupunktúru,tá ťa vylieči!
bio- jasa:)
medena hora vsetko zvladne:)
ded vseliek:))))