Ahojte baby...pocuvajte ta kyselina listova sa berie pocas celeho tehotenstva alebo staci dajme tomu prve 3 mesiace?dajte mi vediet ktora viete dakujem....pretoze ja som s nou skoncila tak v tom 3 mesiaci,teraz som v 5 a rozmyslam ci sa nema brat nahodou cele tehotenstvo.DAKUJEEEEM
KYSELINA LISTOVA POCAS TEHOTENSTVA
Jednoznačne najdôležitejšia vec, ktorú potrebuješ počas tehu a ak chceš brať všetky potrebné vitamíny komplexne odporúčam ogestan,aj tu ho majú www.benulekaren.sk
viem ze vela zien zacina uzivat kyselinu listovu uz pri planovani babätka, ja som zacala az ked som bola tehotna
onu su aj take komplexne vitaminove doplnky, co mas rozdelene podla toho, v ktorom trimestri sa zena nachadza.
ale podstatne je to ake mnozstvo sa uziva, lebo ine mnozstvo treba v prvom trimestri a potom neskor, je to rozdiel ;)
vôbec to nebude problem ked ju budes uzivat cele tehotenstvo, takze kludne si ju davaj
kyselinu listovu som uzivala aj ked sme cakali prve a rovnako som si ju davala aj pri druhom tehotenstve
uzivala som ju este aj predtym ako som zistila ze som tehotna, ja som si kupovala tieto vitaminy www.pilulka.sk
datelinka: Máš pravdu, že v prvom trimestri je kyselina listová najpotrebnejšia.
Nemáš pravdu v tom, že vo "vyspelom svete" máme dostatok vitamínov. Práveže naša strava je na vitamíny chudobná a nedávne štúdie ukázali vo viacerých častiach sveta, vrátane Európy, deficit viacerých vitamínov u veľkej časti populácie.
Na Slovensku sa každoročne rodí 70 detí s ťažkými poškodeniami ako je rázštep chrbtice, väčšina mohla byť zdravá keby mamička užívala aspoň to minimum 1mg kyseliny listovej denne.
Keďže väčšinu prvého trimestra žena nevie, že je tehotná, je o to dôležitejšie dopĺňať kyselinu listovú buď každodenným prísunom zeleniny, alebo aspoň doplnkami.
saxy, nic sa nedeje, ak si prestala, tak ako vravi fenix, zvysene poziadavky su najma v prvom trimestri. zijeme vo vyspelom svete a ked mas vyvazenu stravu bohatu na listovu zeleninu, nie je potrebne doplnat vitaminy inou formou.
staci 1.trimester,
ale podla tvojho vyjadrovania mam dojem,ze mas 15rokov,tak ti to moze byt aj tak jedno