Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

kyselina listova

Príspevok v téme: kyselina listova
afromenkaKKK

ahojte babenky snazime sa o babatko ale zatial nic :( citala som ze by som mala..nemusela.. brat nejake vitaminky a taak... a chcela som sa opytat niekde som citala ze sa jedava aj salat... ale aky? ja neviem cinska kapusta alebo aky??? a ako casto by som ho mala papat aby som si hahradila tie vitaminy v tabletke? dakujem

Peto T

Kyselinu listovú určite treba, keď sa snažíš o bábätko, pretože je strašne dôležitá najmä v prvom trimestri.

Dôležitý je aj vitamín C, o čom sa veľa nehovorí, ale v tehotenstve je dopyt tela vyšší než zvyčajne, a 1000mg denne by som považoval za minimum (odporúčané dávky 120mg u tehotných sú určené len na prevenciu ťažkého deficitu, nie pre zdravie). Vitamín C má priaznivý vplyv aj na plodnosť.

Popri tom, samozrejme, dôležitá je aj pestrá strava.

afromenkaKKK

to o tych tukoch som vobec nevedela.. no jasne budem sa tomu vyhybat ....dakujem..ak vas este nieco napadne dajte vediet mna to len potesi :)

- mira

Okrem dodania zeleninky nezabudni vylúčiť všetky živočíšne tuky a bielkoviny, ktoré sú hlavnou príčinou neplodnosti. nezabudni, že aj stužené rastlinné tuky majú také isté vlastnosti ako živočíšne tuky.
Živočíšne tuky sú aj v mlieku a mliečnych výrobkoch a vo vajíčkach.

fenix1

musis papat salatiky aj s kapusticky aj so zeleneho salatiku,mrkvicku,citroniky,oriesky,olejicek,sardinôcky,aj frajerik,aby ste mali zdrave babatko

hitmanka

ahoj, no odporúča sa brať kyselina listová, bud budeš papať listovú zeleninu alebo si jednoducho kúp tabletky, vitamíny....malo by sa to brať pred otehotnením, ale ja som to začala brať až niekedy v 3 mesiaci....a niektoré to nejedia vôbec a majú zdravé detičky...ale tak, uškodiť ti to nemôže tak čo....tiež som brala aj vitamín C.... a čo sa týka tých krabíc, si myslím, že ked tak namáhaš bruško a si z toho taká unavená, tak by si to nemala robiť, lebo aj to môže spôsobovať, že sa nedarí otehotnieť....

afromenkaKKK

a este jedna otazocka.. mam taku pracu kde dost casto zdvyham tazke krabice od 5 az viacej kilov a ja som strasne chuducka,takze ked pridem domou som cela ubolena a vzdy sa mi trasu aj ruky z toho...ale ako tak som si za tie 2 roky na to zvykla.Chcela som sa opytat ci aj to mi moze branit k otehotneniu... lebo som si vsimla ze ked nieco zdvyham tak nedavam silu do ruk ale ja tak napnem brucho no asi to blbo vysvetlujem... len som chcela vediet ci aj to moze nejako obvplivnovat.. a ako by som tomu mala aspon trosku predist.Robotu by som chcela urcite inu lenze teraz je to tazko s pracou tak musim tvrdnut tam kde som :( ako ked mam uplne tazke krabice 15 a viacej kilov tak si zavolam koleginu .. na pomoc.. dovtedy som vsedko vykladala sama :(dakujem za rady :)