Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tažké dýchanie

Príspevok v téme: Tažké dýchanie
Deszka3

Už deň pred vianocami som nevedel spať lebo sa mi dýchalo ťažko ale vždy som nejakým spôsobom zaspal až do dneska.Momentalne sedím pri pc a googlujem že prečo sa mi dýcha tak ťažko.Ked sa nadýchnem nosom tak keby nie do pľúc ale do brucha čiže necítim sa byť nadýchnutý.A s ústami ked dýcham hlboko tak tiež nemam ten pocit že by som sa nadýchol.Jedine zývaním ale ani zývať nie vždy viem a ked sa mi podarí tak sa mi ulavi asi na 30 sek.Prosím poradte mi čo mám robiť.Mám 15 a beviem či mám povedat aby volali pohotovosť že sa dusím ale počkať pondelok a ísť s rodicmi k lekárovi...

Deszka

Ok tak napíšem.Teraz skúsim ísť spať lebo dnes som ako tak zaspal ráno o piatej.Ale už je mi chvalabohu lepšie.Možno že mám pricviknutý nerv...

radca

Keby si nedychal, tak vydrzis maximalne tak 5 minut. Dychat urcite dychas. Mozno mas zahlienene pluca. Pozri sa ci nemas namodrale pery, alebo konceky prstov, pod nechtami.

zuzic

ahoj, ja mam tiez 15 a par krat sa mi to stalo v noci ale len ked som mala velmi stresove obdobie ale to je ine. ale viem asi ze co myslis nadychnes sa ale stale necitis ze by si sa nadychol a tak vlastne tak lapas po vzduchu? na tvojom mieste by osm zajtra isla k lekarovi alebo povedz teraz rodicom a porad sa...teda ak sa da...

Deszka3

Prosím poradte mi lebo som už zúfalý-že čo je somnou.Nikdy v ťivote som nemal žiadne problémy a nikdy nebol v nemocnici takže sa bojím.Nadýchnem sa ale nič.Tak cítim keby som nebol nadýchnutý.

Deszka3

Hmmmm. Takže podľa mňa nič psychického to nie je.Skúsil som tú jogu a bolo to príjemné ale ešte vždy som necítil ten pocit že by všetko bolo OK.Bolieť ma nebolí nič momentálne ale asi pred 1 týždňom ma pichalo na pravej strane pod kľúčnou kosťou.Mama mi to tak jemnejšie postláčala.Ale aj tak to pichalo ale nakoniec to prestalo.Ked ležím na posteli tak to je už úplný koniec.Nadýchnem sa ale nič.Len taký malý pocit že by som sa nadýchol a o 10 sek. už sa musím zas nadýchnuť.Vlastne som to chcel napísať že ťažko sa mi dýcha.

alternantka

Ahoj. Neviem, ci ti celkom rozumiem - nemozes sa poriadne zhlboka nadychnut? Ak sa chces nadychnut do pluc a teda nie do brucha (do branice) tak si poloz ruku na brucho a pri nadychu kontroluj aby sa nepohlo, ale aby sa dvihol hrudnik.

Skus jogovy dych. Lahni si na zem, jednu ruku poloz na brucho, druhu na hrudnik - to len aby si kontroloval, cim dychas. Snaz sa pomaly nadychnut najprv dole do brucha, pokracuj stale tym istym nadychom do pluc, uplne hore, az sa ti nadvihnu plecia mierne a vydychni rovnako - najprv padne brucho, potom hrudnik... opakuj aspon 3x.

Nebude to nieco psychicke? Boli ta nieco? Hrudnik alebo tak... niekedy staci pricviknuty nerv v chrbtici a clovek citi pichanie v hrudi pri nadychu, preto sa pytam...