Už deň pred vianocami som nevedel spať lebo sa mi dýchalo ťažko ale vždy som nejakým spôsobom zaspal až do dneska.Momentalne sedím pri pc a googlujem že prečo sa mi dýcha tak ťažko.Ked sa nadýchnem nosom tak keby nie do pľúc ale do brucha čiže necítim sa byť nadýchnutý.A s ústami ked dýcham hlboko tak tiež nemam ten pocit že by som sa nadýchol.Jedine zývaním ale ani zývať nie vždy viem a ked sa mi podarí tak sa mi ulavi asi na 30 sek.Prosím poradte mi čo mám robiť.Mám 15 a beviem či mám povedat aby volali pohotovosť že sa dusím ale počkať pondelok a ísť s rodicmi k lekárovi...
Tažké dýchanie
dych
sťažené dýchanie môže byť z hocičoho... aké vyšetrenia ti robili? spirometriu ti robili len kľudovú alebo aj záťažovú? kedy mávaš stažené dýchanie? v akých situáciách? po jedle pred jedlom, ráno, večer v noci, pri záťaži, pri kontakte s nejakým zvieraťom...
bohuzial to trva uz vyse roka a pol...
alebo z poklesu kalcia ?
hmm.. alebo s hormonmi a psychikou..?
Ked sa to spaja s cyklom a tehotenstvom, mohlo by to byt aj z chudokrvnosti lebo nedostatku horcika.
nemam to vkuse, dokonca som mala chvilu pokoj. potom sa to zacalo objavovat sporadicky - pred zmenami pocasia, pred a po cykle... teraz som v 6. tyzdni tehotenstva a je mi tazko kazdy den... fakt uz neviem, co s tym...
Skus este neurologiu a na zaver psychiatriu.
mam ten isty problem, presne je to opisane tak, ako to naozaj je. mam za sebou kopu vysetreni - srdce, astma, alergie, pluca, rehabilitacie... nic mi nezistili, problem vsak trva uz vyse roka... nevie niekto, prosim, poradit? vdaka.
Môže to byť spôsobené viacerími vecami. Od choroby pľúc-CHOP, astma, stres, alebo zatekaním hlienu a na príčine môžu byť aj mandle.... príčin môže byť hneď niekoľko. Všetky vyšetrenia pľúc sú bezbolestné. A krudne to môže byť aj deformáciou hrudníka.