Zaujimalo by ma, ci nie je pokrytectvo tvrdit, ze pri rozchode netrpi iba ten opustany, ale aj ten, kto je iniciatorom rozchodu? Ved keby ho to vazne trapilo, nerozchadzal by sa predsa a nesposoboval by bolest aj polovicke, nie? Vynimka je iba v pripade tazkej choroby, ak by isiel do vazenia a podobne tazke pripady. Vdaka, ja som po rozchode niekolko mesiacov a ak je clovek opusteny, je to najlepsi sposob, ako si znicit sebavedomie a dostat sa do depiek.
je to pokrytectvo, ak pri rozchode trpi aj ten, kto chcel rozchod?
moze trpiet dokonca viac ten co sa rozchadza, moze to byt tak ako kedysi v mojom davnejsom vztahu, chalanisko sa so mnou zahraval a ja som ho lubila ako kona, on ma podvadzal a mal na haku, ale rozist sa neplanoval, lebo mu to tak vyhovovalo, tak ako som mu prisla na neveru, tak som sa s nim ja rozisla... a ako to vyzeralo? mne tiekli slzy potokom a on pokrcil ramenami, ze taky je zivot a odisiel...
takze niekedy sa clovek rozchadza prave preto, ze ten vztah najviac ublizuje jemu samemu napriek tomu, ze toho druheho miluje a to potom boli neskutocne...
a inak kazdy empaticky clovek pocituje aspon lutost ked druheho opusta... uz som ukoncovala vztah aj s chalanom, ktory mi po 4 rokoch nenormalne zacal liezt na nervy, uz som ho nelubila, ale on mna ano... najprv mi to bolo luto ked som videla aky je nestastny, no musela som reagovat ako totalne bezcitna, lebo akonahle videl, ze je mi luto, ze sa trapi, tak to chapal ako dalsiu sancu a stale ma prenasledoval, tak som sa musela zahrat na bezcitnu, bolo mi to luto a dnes dufam, ze bude v zivote stastny, lebo ja som, kedze som nasla to co som hladala :-)
takze co vztah to iny pribeh a neda sa to generalizovat, ze kto trpi viac, alebo ci je niekto bezcitny, kazdy vztah je individualny
Jeden sa trapi lebo ma rad, je opustany a boli ho to a druhy sa trapi z toho ako sa toho druheho zbavit...
lenka hej ty ho chces spat ale dala si vztahu sancu a nevyslo to .. Lenze ja sa dodnes sama seba pytam ake by to bolo keby.. A to keby sa uz nikdy nedozviem ,bola som velmi hlupa a vypomstilo sa mi to .. Tiez sa trapim , nie uz tak ako vtedy ale obcas ma prepadne totalna depka.. Vtedy si aj poplacem . Ale ktovie asi to tak malo byt .. a snad je to takto lepsie.. Musim tomu uverit...
Ahoj, tak ja Ti viem z vlastnej skusenosti povedat, ze ja som bola iniciatorkou rozchodu a napriek tomu trpim ako kon. Nebolo mi vsetko jedno ked som sa s nim po 5 rokoch rozchadzala, len v tej dobe som ineho vychodiska skutocne nevidela. A teraz som v takom stave, ze by som ho chcela spat. takze tak, mam ho stale rada a je mi to luto
Myslim si, ze kazdy clovek, co ma len stipku empatie, by trpel, aj keby bol on iniciatorom rozchodu. Ano, chcel to, nechcel pokracovat vo vztahu, ale zaroven vie, ze to toho druheho velmi rani. A pokial to nie je uplny sebec a egoista, tak mu to jedno nebude.
ako tu niekto napisal Cchcela som zit bez vztahu .. a dodns si vycitam ze som to mala skusit..!!!! skoda ze clovek sa na x veci po case pozera inak ale cas sa zial vratit neda..
Ja myslím, že netrpí- veď by sa inak nerozchádzal... Buď už má novú priateľku-a, alebo mu jeho súčastná-ý, ide na nervy, alebo chce byť bez vzťahu....
Možno mu-jej vadí ako sa rozísť, keďže už tie city tam boli a nie je debil- teda ako to povedať...., ukončiť....
podla mna tiež trpia obe strany, len je zasa rozdiel,ako sa jedna alebo druhá strana z toho rychlo dostane...
ja si myslim ze zalezi od okolnosti...ale myslim si ze pokial nie je ten clovek bezcita tak aj toho co iniciuje rozchod to moze boliet....vies ak sa rozide preto ze v podstate este ma rad, ale su veci ktore mu vadia alebo vie ze to nema vyznam a pod...je vela situacii..