Čaute všetci, chcem sa spýtať, či neviete čo je pravdy na tom, že rôzne chemické prísady na parfumovanom toaletnom papiery môžu dopomáhať k vzniku rakoviny hrubého čreva resp. konečníka?
Parfumovany toaletny papier = rakovina hrubého čreva ?
Už viac ako 3O rokov je známe, že ľudia, ktorí nekonzumujú dostatok vlákniny zo zeleniny a nerafinovaných obilnín trpia na karcinóm hr. čreva. Sú to milovníci živočíšnych potravín vrátane mlieka a mliečnych výrobkov. Chémia k tomu prispieva, ale zvyčajne nebýva hlavnou príčinou.
gingerova, hm, nedokažem ti odpovedať na otazku, ale ak máš velké obavy, tak skus neparfemovaný, taký napr. z recyklovaného papieru (; "ušetríš svoje zdravie a aj lesy" ((-:
ach jaj......
toaletak......problem cislo jeden.
Zbavme sa ho a budeme bez chorob....,ze???
Lopuch to vyriesi.
vdaka, aluska, presne tak som to myslela. dokonca aj zubne pasty a bielucky toaletny papier, ktory je sice neparfemovany, ale bieleny chlorom :-)
chcela som napisat srackami
datelinka ma pravdu..kolko veci pouzivame ktore su napustene sackami-chemiou, umyvate sa sprchovymi gelmi, mydlami-cista chemia..takze parfumovany toaletny papier asi nebude nic extra
swistica, vdaka, viem citat a citanemu textu zvycajne aj porozumiem :-)
datelina: tema je parfumovany toaletny papier a nie avivaze a saponaty ....
a vy doma neperiete pradlo v pracom prasku, nepouzivate avivaz, sprchove gely, sampony, mydla, saponaty?
ak mas pochybnosti pouzivaj obycajny toaletny papier a mas to vyriesene, nie je nevyhnutne aby bol farbeny a parfumovany