Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to clovek?

meggy10

ACDAR TROCHU BLBA TEMA, VELA LUDI V DNESNEJ DOBE JE PROTIVNYCH, CO NEDOPRAJU DRUHEMU NIC, ESTE MU AJ VYNADAJU, NA SVETE JE TOLKO NESPRAVODLIVOSTI KTORU NEDOKAZE OVLADAT NIKTO, AKO V MOJOM PRIPADE AJ TY SI TAKTO REAGOVAL AKO FENIX NAPISAL NA NASHO MALEHO , ZE JE PANKHART, JA SOM MU NAPISALA, ZE ZMRDE, HNED SI NATO REAGOVAL, ZE NADAVAM TU "KAZDEMU" A KED MNE NADAVAL DO TUPYCH P.C TAK SI BOL TICHO, LEBO TOTO JE V POHODE, IDE O TO, ZE CLOVEK CLOVEKU DOKAZE ZAVIDIET AJ VLAS NA HLAVE, ASI SOM TI NESADLA, ZNENAVIDEL SI MA, SAMA NEVIEM PRECO, V ZIVOTE SOM TI NIC NESPRAVILA A ANI NEUBLIZILA, ZACHOVAL SI SA VEEELMI SKAREDO, TY SI NEVIES PREDSTAVIT AKO TO BOLI A AKO SA MA DOTKNE KED MI NIEKTO TAK NAPISE, TY SI NEVIES PREDSTAVIT CO JA CITIM, MOZNO ZE SI BEZCITNY, MOZNO NEMAS DETI, ALE ZIVOT TA NAUCI, PODLA MNA SU ZVIERATA LEPSIE AKO LUDIA.

acdar

Denz,

tdobro a zlo je relativny pojem. Pre zviera je dobro, ked je materialne zabezpecene a zlo, ked ho niekto bije. Dobre je len to, na comsa ludia dohodnu, ze je dobre.

Denz

Treba však zdôrazniť z pohľadu vedomia a vyšších psychických funkcií kvalitatívny rozdiel medzi človekom a zvieraťom. Človek disponuje vedomím s nasledujúcimi charakteristikami: sebauvedomením, sebapoznaním, sebaovládaním, citmi, abstraktným myslením a rečou. Vedomie zvierat postráda tieto vlastnosti, keďže ich mozgové štruktúry nie sú na to neuroanatomicky, neurofyziologicky a psychofyziologicky diferencované

bingham

na to ze clovek ma tu moznost sa rozhodnut na zaklade rozumu a pocitov....sa niekedy chova horsie ako zviera...ktore kona pudovo :)

sage

acdar, ak by bol medzi nami tvor, ktory by sa spraval iba pudovo, davno by bol zatvoreny v psychiatrickom ustave. urcite su situacie, kedy sa clovek moze rozhodnut na zaklade rozumu, alebo na zaklade pocitov. u niekoho prevazuje racio, u niekoho pocity, city alebo pudy. zvierata sa vsak nedokazu kontrolovat, neriadia sa ziadnymi etickymi normami, pravidlami.
mam pocit, ze trosku prehanas, tebou spominana osoba ma len vyraznejsiu tu druhu pocitovu alebo pudovu stranku, ale urcite nie je zviera :-)

joni_

neviem preco taka otazka? clovek je clovek uz len tym ze sa narodil... ale v kazdom pripade by clovek mal popri citoch pouzivat aj rozum, lebo zle skonci