Zalozil som tuto temu, aby som poznal nazory inych ludi. Je podla vas niekto, kto sa stale sprava len podla citov, pocitov, instinktov a pudov clovek? Alebo je to len zviera?
Je to clovek?
acdar ja ta neosocujem a neskonci to zle ja sa hadat nebudem ani nikomu nic pisat ja som s kariolom uz davno skoncila, ked ste si nevsimli a ani som mu uz vcera neodpisovala, tu ide o to ako clovek dokaze cloveka nenavidiet.
Denz,
pud by to bol, kebz sa choval vzdy rovnako, ale on vymysla vzdy nove triky.
acdar nikoho nezvyknem nahanat s metlou:)) ja si nemyslim ze ho mam rada. nemozem rozmyslat ci mam alebo nemam rada. to sa neda jednoducho ak mas rad tak mas. a ku laske nepotrebujes kupovat cokoladky a sladkosti, nie je to o tom. ako mi vysvetlis ze zo sto ludi mas len jedneho rad? ked je to treda podla teba vsetko naprogramovane...
to nie je abstraktne myslenie:)
je to pud a teba berie ako vodcu plemena a zivitela:)
zuzic,
cit je naprogramovane chovanie, alebo nieco, co ta k nemu nuti, inak by to nebol cit. Ak si myslis, ze mas niekoho rada, tak ho nebudes nahanat s metlou, ale budes mu kupovat cokoladky a sladkosti. A to je to naprogramovane chovanie.
Denz,
abstraktne myslenie ma podla mna vacsina zvierat (mame doma vychcaneho kocura, ktory si vie abstraktne domysliet, ze ked bude okolo teba chodit a milo mnaukat, tak mu budes hadzat jedlo).
acdar nesuhlaim. moje city nie su naprogramovane chovania. ked k niekomu prechovavam lasku nie je to o nejakom zvieracom pude. u teba mozno ano no u mna nie
kazdy sa sprava pudovo,podla instinktov,len je to vsetko skryte pod naterom civilizacie, naucenych veci a sociality prostredia
na nejakom fore sa pisalo,ze ked clovek pise velkymi pismenami znamena ze krici a ze sa maju take prispevky mazat.tu to neplati?
zuzic,
ja som kus citliveho chlapika. Ale city maju aj zvierata. Vlci sa posztaraju o zraneneho clena, o mlade, o rodinu (svorku). To, co clovek nazyva citom je len nejake naprogramovane chovanie.