asi dva týždne som chorá mám chrípku ale tak komplikovanú,že sa z toho neviem spamätať,mala som vzhľadom k mojej anamnéze a klinickým príznakom z minulosti atypické prýznaky: 5 dní trvajúce vysoké horúčky nad 38C°,dusivý kašeľ,dýchvičnosť,bolesť celého tela až tak ,že mi vadila aj vlastná posteľ,nauzea tiež trvajúca viac dní.Po týždni lekárka zistila bronchopneumóniu -zápal pľúc,odoslala ma na plúcnu amb. kde lekárka konštatovala katar dýchacích ciest ordinovala na 5 dní ATB necielene a expektoranciá,zdrav.stav sa mi nezlepšil tak som 3 týž. navštívila ORL lekára kde mi konečne nasadili komplexnú liečbu.V minulosti pri rôznych ochoreniach aj pri chrípke mávam miernejšie prejavy, mám podozrenie na prasaciu chrípku ako zistím aký druh chrípkového ochorenia som prekonala?Nemali by obvodný lekári odoberať krv na komplexný rozbor?CRP mám zvýšené.poradte
chrípka AH1N1 tzv.prasacia
obycajna chripka nesposobuje v podstate okamzity virusovy zapal dolnych dychacich ciest a zlyhanie obliciek
Ja som tiež relatívne zdravý človek, nebývam chorá, ale pred časom som tak ochorela /kašeľ, horúčky, dutiny.../, že som skoro štyri mesiace s menšími prestávkami bola na liekoch. A ani ma nenapadlo, že mám prasaciu chrípku. Myslím si, že väčšie haló z toho robia novinári.
Oveľa viac ľudí zomrie na komlikácie pri bežnej chrípke ako pri prasacej. A spomeňme si na vtáčiu chrípku, aké haló z toho bolo...
samo že myslím pozitívne,preto chcem byt zdrava a konečne ist do práce,ale doma sme chorí všetci aj deti a manžel tiež so zdĺhavými komplikáciami,stále sa necítim fit aj sedieť teraz pri PC je prmna dost unavné.
nezistis to nijako
crp zvyseny je bakterialna infekcia nie virusova
prasacia chripka prebieha tak individualne,ze sa neviem,ktory organ postihne najviac
bingham ale vidis, niektori sa boja jak cert kriza
monika-ak raz budes mat imunitu na prd....tak umres aj na nadchu....
tak kasli na nejaku chripku prasaciu ci opiciu ci aku chces a radsej mysli pozitívne ....aj to posobi na imunitny system...
:DD aluska.....kolko krat si to tu uz napisala....ze sa ti este chce....aby si ma nepochopila zle...ano mas pravdu
to este neznamena ze musis mat prasaciu...neviem z kade to mate ze prasacia ma horsi pribeh ako obycajna
clovek ma raz chripku ze mu nic pomaly neni a druhy raz ze by najradsej skocil do hrobu
keby ma doktorka podozrenie na prasaciu chripku, tak ti spravi testy alebo ta urychlene posle do nemocnice