Ahojte, mam taky problem, vecer ked lahnem do postele a chcem zaspat, tak nemozem. Je napr. pol dvanastej a ja vobec nepocitujem, ze mi treba spat. Je to normalne? pred spanim nejem tazke jedla, ani nepijem kavu, cierny caj ani nic s kofeinom, sem-tam si dam mliecko s medom. Zvyknem sa ucit do deviatej vecer a potom ked idem spat o jedenastej, tak nemozem. Neviete mi pomoct? Zvykem si pred spanim citat, aby som sa nejako unavila, no nepomaha to. Za kazdu odpoved dakujem.
Mozete mi pomoct? V noci neviem zaspat...
ak ti žiadná dole uvedená rada nepomôže,vyhľadaj dobrého akupunkturistu,ten ti môže pomôcť (treba ubrať z aktívnej zložky energie-jang a pridať pasívnej energie-jin)
Jaanus,skus moju terapiu:4..3..2..1..
co vidis?
co pocujes? opakuj najskôr 4..3......
co citis?
Pred zacatim cvicenia sa snaz uvolnit!!!Pomaha to, no treba tomu verit a sustredit sa !!!
Jaanus, a kedy rano obyčajne vstavaš? Ja o pol dvanastej ani nesnívam, že by som mohla zaspať. Teda snívať snívam, realita je iná :D
To je ten problém, pred spaním sa musíš najesť, ináč ti bude v noci škrkať žalúdok a nezaspíš
A natrápi ťa niečo? Ja keď mám nejaký problém, tak nemôžem spať? Alebo skús celý deň makať, pracovať, aby si sa unavila. Možno ti to pomôže. Ja som mala tiež taký problém. Každého večera som sa bála, lebo som celú noc bola hore a vôbec som nepociťovala úvanu a normálne som fungovala aj keď som celý týždeň nespala. Mala som ten problém, lebo ma trápili zlé myšlienky. Lenže to som chodila do školy, ale keď som z nej vyšla a nastúpila do práce, tak to som spala ako drevo. Robila som za pásom a to ma tak unavilo, že som jednoducho musela v noci spať, lebo inak by som nevydržala za pásom robiť. Začala som sa stetávať s priateľmi, chodiť na discotéky, snažila som sa zahnať zlé myšlienky. A zvládla som to. Aj ty to zvládneš uvidíš. Bez spánku sa nedá žiť.
ja mam ten isty problem, ale je mozne ze je to tym, ze ked idem spat tak ja mysliim na tolko vecii ze aj zabudnem ze idem spat vobec :D ale je to fakt strasne..lebo ekd idem spat o 22 tak zaspiim 24..no hrooza :)
myslim si, ze to nemusi sposobovat nejaka fyzicka porucha, moze to byt len v tovojej psychike sustredis sa nato aby si zaspal, uz nejako ocakavas ze zasa sa ti nebude dat zaspat a preto to aj tak je :) teda moj nazor
Mam ten isty problem, pisala som uz tu, stale nic nepomohlo
tu je link:
www.zdravie.sk
mne pomaha zaspat napr. ked si pustim potichu oblubenu hudbu a celkom sa do nej zapocuvam, sledujem kazdy ton, tak zabudnem na vsetky starosti, alebo stresy, proste na vsetky ostatne myslienky, alebo este si zvyknem uvarit caj na spanie (konkretne mam Sweetdreams od Teekanne), ale treba ho pit tesne pred spanim, minule som ho vypila a spat som sla az o hodinu a nepomohol...