Strach z MR :((

lost

Ta MR je celkom sranda...

Clovek sa aspon na chvilku zastavi a odychne si, niekedy ani nechcem aby to skoncilo :)
Len by este mohli pustat nejaku hudbu to tych sluchadiel.

Ak tam je strach, tak ho treba prekonat, tam sa nemoze nic zleho stat, celkom pohodlne sa tam lezi. Ja som tam sledoval tu cervenu ciaru co prechadza stredom vrchnej casti toho tunelu :)) popripade zatvorit oci a pocuvat to "techno" :D

fanynka83

atevi ak si presla len cez taku hrubsiu obruc to si nebola na magnetickej rezonancii ale na ct vysetreni..je v nich trochu rozdiel.:)

atevi.

záleží od toho aké budeš mať vyšetrenie. ja som do tunela nešla, len pod takú hrubšiu obruč. pomaly som cez to prešla a bolo. A tiež mi pichli kontrastnú látku a musela som vypiť 1,5l vody predtým. Nič strašné to nie je.

fanynka83

tak k tomuto mozem naozaj skutocne povedat vela...ja som toto vysetrenie absolvovala myslim ze 4.11 a musim povedat,ze napriek super pristupu doktorov,asistentov a teda aj ze to vobec nebolelo,musim povedat ze nikdy v zivote som nemala vecsi strach...teda ide o to,ze pred tym ako ta daju dnu,vypises taky papier kde napises,ze netrpis klaustrofobiou,ci si neni tehotna,no a podobne veci..teda ak sa skutocne tak bojis,odporucam ti to povedat dopredu..ja som to nepovedala a tak to aj potom dopadlo...nie neodpadla som,ale bola som na pokraji infarktu a to hovorim uplne bez srandy...teda ked im povies ako velmi sa bojis,daju ti nieco na ukludnenie..myslim ze je to nejaka injekcia s latkou,co ta nielen ukludni,ale teda aj umozni dokotorm,aby si mala takpovediac cistejsie cievy,tepny,proste vnutrajsok a teda skrati sa aj potrebny cas na vysetrenie..neviem sice na co ti idu robit mr ale mne ju robili na chrbticu,krcnu chrbticu a rameno no a vysetrenie samotne prebieha tak,ze si tam lahnes,musis dat komplet vsetko kovove a zelezne dole predtym samozrejme,potom ta oni tam da sa povedat ze uviazu,no a stroj ta zasunie dnu do tunela..inak ja uz ked som bola priamo v tom tuneli urobila som chybu ze som otvorila oci...to nerob ak sa skutocne tak velmi bojis,nerob to..no a tiez sa nezlakni toho buchania..daju ti na uci skuchatka,aby si ten buchot nepocula,teda aby ho stlmili,no aj tak to budes pocut.neboj nie je to nic hrozne to samotne vysetrenie,ale je neprijemny a to velmi je ten pocit,ze ta tam uviazu,zavru do tunela kde aj tak nic nevidis,no a nevies kedy to skonci..hlavne neotvaraj oci a stale a stale mysli na nieco co ta tesi,co ti urobilo niekedy radost...pokusaj sa myslou vymanit s toho prostredia..no a ked to nahodou nebudes zvladat a bude ti zle,do ruky ti daju taky jakby balonik tak ten kludne stlac..oni vysetrenie prerusia a pridu za tebou..v priemere to vysetrenie trva nejakych 30 minut..zalezi na viacerych faktoroch,ale aj na tom co ti idu robit..tak mysli na ludi,ktory to uz maju za sebou a zvladli to a hlavne stale musis si v hlave premietat vsetko co ta tesi,co sa ti paci..budem ti velmi drzat vsetky prsty pretoze sama viem,ake je to vysetrenie neprijemne...ale v konecnom dosledku aj sama zistis,ze v podstate to nie je nic take hrozne..ale zistis to az vtedy ked odtial vylezies..velmi ti drzim vsetky prsty co mam aby si tov pohode zvladla a potom napis ako ti to dopadlo...:)

cajik

Tam budes mat v ruke take "pipatko", ze keby nieco, tak mozes zapipat na sestricky/doktorov. Hlavne nemysli na ten strach

fannyy

Povedala si to aj lekárovi ktorý ťa poslal na MR? Treba to povedať aj tam.
Napr. ja nemám fóbiu ani nič, a na papieri ako prvé čítam - na výsledkoch- hýbe sa počas vyšetrenia, má fóbiu. LOL.

BojimSa

No ved ano ja viem,doma si to aj hovorim ze budem mysliet na nieco pekne,zavrem oci a snad to vydrzim,ale ako sa poznam budem mat obrovsky strach :(