Oci:(

Príspevok v téme: Oci:(
choreocko

Ahojte, viem, ze sa to zda ako uplna blbost, ale mna to trapi. Uz odmalicka nosim okuliare do dialky, a po cely zivot sa mi bude LEN zrak zhorsovat...teraz mam 15 a uz dioptrie 1,5 a 1,25... Ked chcem niekdy precitat nejaky napis v dialke, nejde to, lebo to nevidim:( ... no vidim, ale strasne rozmazane:( ... a ked to napr. kamarati precitaju uplne v pohode, tak ma to dost trapi...alebo ked som u ocnej, typicka kontrola...ze citaj pismenka...a nevidim...niekedy mam pocit, ze pri tej sestricke asi odpadnem, lebo proste nevidim...strasne ma to trapi:( ...a viem, ze su horsie veci...ale tak:( ...a k tomu, urcite su v tom aj chalani...vobec pacia sa im holky s okuliarmi?:( ... Dakujem za vsetky rady :)

abcdaaaaaaaa

skus kontaktne sosovky. ja mam az -4:( nosila som okuliare.. hrozne hrube a ani mi nepasovali a sosovky su uplne supeer:) nikto si ich nevsimne.. dokonca ani najlepsie kamosky nevedeli ze ich mam, az ked som im to povedala.. a na operaciu mozes ist az v 18. aj to musis mat min. 2 roky ustaleny zrak a dobre vysledky vysetreni... niekomu dovolia operaciu az v 20. oko musi byt dobre vyvinute

sade8

skus pohladat co je ocna joge dost sa popisalo aj na tomto fore alebo daj do googla, mnohi ludia si s tym napravili zrak - su to take cviky na oci

Magy

choreocko - klud, staci si vybrat naozaj pekny ramik a ani ich nebudes chciet dat dole. Poznam par ludi, ktorych by som bez specifickych okuliarov ani nespoznal. Proste k nim uz neodmyslitelne patria a dotvaraju image. No a ked ot budes chciet neskor zmenit - excimer alebo sosovky.

sign

ja nosím tiež okuliare- priatelovi sa pacia a vela ludi ma chvali ze mi sedia. myslim si ze chalanom sa to paci ak si vies vybrat tie spravne. to uz neni jak pred 100 rokmi kedy to bolo povazovane za hedikep. dokonca poznam ludi ktori nosia okulire len na imidz- nemaju tam dioptricke skla.

a co sa tyka dioptrii. 1,5 je podla teba vela??? kamoska ma 8-9, bez dioptrii si nevidi ani na spicku nosa, pritom je to pekna mudra baba a nikdy by si nepovedala ze ma take velke dioptrie, nosi sosovky cize nema ziadne "popolnikove" bryle.

veve_23

laserova operacia tvoj problem vyriesi
alebo dobry ram okuliarov, dnes su uz take pekne, ze niekedy by som aj chcela nosit okuliare, mne sa to velmi paci ked ma niekto taky smrncovny ram :) je to ako modny doplnok
alebo sosovky?

nakoniec to ani nie je take zlozite, ci?