Prosim o radu - test OGTT

Príspevok v téme: Prosim o radu - test OGTT
mariaXB

Dobry den.Potrebovala by som radu. Neutichajuci smad, caste mocenie (bez bolesti), unava ( hlavne po zjedeni niecoho sladkeho ) ma dohnali k lekarovi. Co je vsak najhorsie, tak pred asi 2 mesiacmi mi strasne zacala schnut koza, cela svrbi,picha,stipe,aj na hlave a padaju mi kvoli tomu vlasy. okrem toho mam polycysticke vajecniky. bola som na endokrinologii,gynekologii,urologii,dermatologii. bola som aj na diabetologii,urobili mi zatazovy test (rohlik,salam,dzus),ten vysiel OK. povedali mi,ze treba urobit test OGTT a metformin by mi pomohol. nechcu mi ho urobit, pretoze som asi 4 mesiace nejedla cukor. lenze ja ked ten cukor jem,tak odpadavam od unavy a okrem toho sa mi zhorsuju hormony. nehovoriac o obrovskom obvode pasu, ktory mi rastie. ten test su mi ochotni urobit vo februari a dovtedy mam vraj jest cukor.potrebovala by som radu, ci je skutocne potrebne zanechat dietu,aby mi ten test ukazal inzulinovu rezistenciu. ked nedietujem,trapim sa este viac.prosim poradte.

mariaXB

dobry den.dakujem Vam za rady.dlho som tu nebola,lebo skusam.tych sacharidov jem stale malo.vylucila som jogurty a proste mliecne vyrobky.jem ryby,maso,zeleninu,jablka a vajicka.ulavilo sa mi.brucho sa mi zmensilo,lepsie mi travi,mam aj viac energie.lenze zanedlho idem na ten test ogtt a musim dietu zanechat.velmi sa bojim,co zase bude.kozu mam stale suchu,ale mazem si ju a len sa oplachujem asi pol minuty.inak strasne vyschne a svrbi.tak aspon uz nesvrbi.vlasy prestali padat,lebo aj koza na hlave sa ukludnila vdaka vodicke.bojim sa,co bude,ked dietu zanecham.neviete mi poradit,ako dlho pred ogtt musim dietu zanechat?vobec sa mi nechce menit to,lebo pri pokusoch o zakusok,alebo biely chlieb sa mi vratil velky smad a aj unava.a ja sa uz nechcem vedome tyrat.mocim menej casto momentalne.ale uz aspon viem,ze jogurty mi nerobia dobre.samozrejme,vajecniky nefunguju ani nadalej,beriem gestageny v druhej polovici cyklu.

- mira

Bielkoviny sú stavebná látka pre telo. Nie sú dobré ako zdroj energie , pretože pri ich trávení vzniká veľa odpadných látok, ktoré zaťažujú vylučovací a tráciaci systém. Napr. mliečny kazein je veľmi ťažko stráviteĺný a na dlhú dobu blokuje žalúdok. Preto ich treba jesť v malom množstve, len na obnovu buniek.

Ak neješ POLYsacharidy, máš nedostatok plynulej energie na zásobovanie mozgu. Škodlivé sú monosacharidy, rafinované látky ktoré prekyseľujú a spôsobujú zníženie funkcie, ochabovanie orgánov.

O svojom zdraví rozhoduješ len ty sama, riaď sa svojimi reakciami a svojimi skúsenosťami. Sleduj, ako ktoré jedlé a lieky na teba pôsobia a riaď sa tým. Ak nedochádza k zlepšeniu, hľadaj neustále ďalej.

baby aviril

mozno mas alergiu na niektoru potravinu a telo sa tak buri,mozno naopak ti chyba niektora zlozka potravi...vyzera to na poruchu metabolizmu...skus sa sama pre seba zamysliet,s cim si prehanala v jedle v minulosti a mozno to je pricina,len ako to teraz napravit vsak...telo sa len brani ak mu nieco chyba alebo ma niecoho dlhodobo vela,najlepsie je teda z tvojej strany zacat tzv normalne jest,pravidelne a zo vsetkeho trocha...snad okrem tych jedal,po ktorych ti byva teraz zle,ale strava ma byt komlexna ibac vznika po case porucha...hlavne treba papat pravidelne (doslova podla hodiniek) a nie vo velkych davkach,kazdy roby v stravovani niejaku chybu a vysledkom su rozne choroby co ludstvo mava...a netreba zabudat,ze okrem stravy sa do zdravia zapocitava aj napr cerstvy vduch,pokoj v dusi,pravidelny pohyb-odpocinok atd atd je toho velmi vela a to vsetko tvori vlastne nas zivot

mariaXB

dakujem za reakciu. co sa tyka mojej diety,tak nejem sladkosti. a celkovo jem malo sacharidov. mne praveze hovorili,ze treba jest vela bielkovin. trapim sa uz druhy rok, kazdy mi hovori nieco ine. skutocne sa uz ledva drzim. zvykla som si aj na vacsie brucho,aj na unavu, ale na toto pichanie tela sa zvyknut neda.uz druhy mesiac je to hrozne a je to vzdy horsie a horsie. uz mavam aj histericke zachvaty z toho svrbenia.vlasy mi uz skoro vsetky vypadali. a teraz do mna este idu pchat hormony, tak neviem,ci sa mi ulavi, alebo este pohorsi. a este dostanem nejake talbetky,aby som nepocitovala to neustale nutkanie na mocenie. ale ja si nemyslim,ze to je riesenie. pohlavne hormony mam pre folikularnu fazu v poriadku, stitnu zlazu tiez, krvny obraz tiez.

- mira

Nepíšeš, akú diétu držíš. Smäd ktorý opisuješ je príznakom cukrovky. Polycystické ováriá sú z mlieka, mliečnych výrobkov , vajec, mäsa a všeobecne zo živočíšnych tukov. Svrbenie kože znamená oslabenie, často z chémie, alebo aromatických povzbudzujúcich látok alebo ovocia. Zvyšovanie obvodu pásu ukazuje na problémy s trávením.
Keďže sa ti nakopilo veľa problémov, mala by si sa veľmi dôkladne a bez odkladu oboznámiť s tým, ako máš zmeniť stravovanie a tak zlepšiť svoje zdravie.
Základom by mali byť celozrnné obilniny a zelenina. K tomu na doplnenie trochu strukovín, morských rias a kvasenej zeleniny. Po čase trochu semienok.
www.prirodnivyziva.cz