Prezradi lekar mame ci som panna?

machulka006

kukučka to je konina s tými 18 rokmi...babula, jasné že to nepovie tvoje mame, len neviem nakoľko je to dobré pre tvoje telo, brať antikoncepciu takskoro, navyše môžeš mať problémy s maternicou, v 15tke to všetko ešte nieje celkom vyriešené s tvojim telom, musíš proste dozrieť...

sisa25

antikoncepcia v 15 rokoch nie je boh vie co...a este ak ju xces uzivat niekolko rokov v dospelosti mozes mat rozne nasladky neznamena ze ked nekto povie ze je to bezpecne a neskodne ze to tak aj je...ja poznam jeden velmi neprijemny pripad takze viem o com hovorim...mala by si s antikoncepciou pockat este nejake3 roky KLARA :)

ccc

ak poprosíš lekára, aby jej to nehovoril (a predsa máš viac než 14 rokov!), tak by to tvojej mame nemal povedať, možno v prípdae, keby veľmi naliehala. Radšej si nájdi iného gynekológa než má tvoja mama, zo skúseností viem, že sa to neopláca.

kacicka

podla mna to nie potrebne,aby lekar hovoril tvojej mame co bolo na vysetreni,co sa dozvedel.ved dnu k doktorovi nejde aj mama.

kukucka

Chcela by som len podotknut, ze podla najnovsich predpisov musi zákonny zastupca suhlasit s vysetrenim gynenekologom do 18 rok zivota. Na vysetrenie som prisla s dcerou a musela som podpisat suhlas s vysetrenim.

Nikola0407

Fifik, tá hranica sa určite neposunula pre antikoncepciu...

Ak má holka len 15 rokov, tak by si mala rozmyslieť, či jej to stojí za to a ak áno, tak sa treba porozprávať s mamou a ak s ňou nemáš dobré vzťahy, tak minimálne s nejakou staršou kamoškou. To len aby ti čo najlepšie poradili. Nemyslím tým, aby ťa odhovorili, ale skutočne poradili.

Mirka_3

Myslim, ze to vsetko je tvoja vec, nie vsetci maju take super vztahy so svojimi mamami, ani ja s mamou nepreberam taketo veci. Mam sice o par rokov viac ako ty, ale s takymito vecami mi vzdy pomohli kamosky. myslim, ze ten lekar nema pravo hovorit nic tvojej mame, ale tiez to zavisi aky maju vztah medzi sebou, poznam takych, ze hned povie tvojej mame, ze si tam bola a hento a tamto si chcela... ja mam inu lekarku ako moja mama, a som rada, aspon mi tam nikto nehovori a nepyta sa ako sa ma a tak.. no ale urcite si priprav financie, bo najlacnejsia antikoncepcia o ktorej viem na 3 mesiace stoji okolo 370,- Sk takze sa priprava a zasvat do toho aj priatela, urcite este nezarabas, a nie je to len tvoja vec, nebudes to brat lek kvoli sebe.. ja to tak mam tiez poriesene.. tak drzim teda palceky..

Hela

Mám jedinú dcéru, keď mala 16 a s priateľom chodila asi pol roka,milovali sa bez ochrany. Keď sa mi dcéra s tým zdôverila, porozprávali sme sa o možných následkoch. Išla som s ňou na gynekológiu, kde jej doktor predpísal antikoncepciu. Myslím, že to v tom čase bolo rozumné riešenie. Dnes je za toho priateľa vydatá, má 26 rokov a 3 ročnú dcérku. Keď by bola otehotnela ako 16 ročná, bol by to asi dosť problém.

Fifik

od 15 do 18 rokov su ludia mladistvi a okrem toho ze dostanu obciansky a mozu ist do basy, mozu mat legalne pohlavny styk a k tomu patri antikoncepcia. dokonca to chceli kvoli tej antikoncepcii posunut na 14 rokov. rodicia nemusia vediet o sexualnom zivote svojich deti, zalezi od vztahu ci im deti budu o rom rozpravat

Klara

Mas iba 15 mala by si doverovat mame a o vsetkom sa s nou porozpravat antikoncepcia v tvojom veku nieje to najlepsie riesenie.