Rodičia, pozor! Prvák by na chrbte nemal nosiť viac ako 2,5 kg! Ako predísť problémom s chrbticou u detí?

Táto diskusia patrí k článku: Rodičia, pozor! Prvák by na chrbte nemal nosiť viac ako 2,5 kg! Ako predísť problémom s chrbticou u detí?
Rodičia, pozor! Prvák by na chrbte nemal nosiť viac ako 2,5 kg! Ako predísť problémom s chrbticou u detí?

Hmotnosť školskej tašky by nemala byť vyššia ako 10 % z celkovej váhy školáka. Odporúčajú to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Taška by mala byť čo najľahšia, mala by kopírovať chrbticu a popruhy by mali byť dostatočne široké.

Josetozier

Je dôležité dbať na správnu starostlivosť o chrbát u detí, aby sa predišlo problémom s chrbticou v budúcnosti. Tu je niekoľko tipov, ako pomôcť detiach udržať zdravú chrbticu:

Nákup správneho batohu: Vyberte batoh s pohodlnými a mäkkými popruhmi a zodpovedajúcou veľkosťou, ktorá zodpovedá veku dieťaťa. Je tiež dôležité, aby bol batoh vybavený hrudným popruhom a bedrovou opaskou, aby sa zmiernil tlak na chrbticu.

Organizácia v batohu: Vysvetlite dieťaťu, aby si usporiadalo veci v batohu tak, aby sa ťažké predmety (ako napríklad knihy) nosili čo najbližšie k chrbtu a ľahšie veci boli umiestnené na vrchu batohu. Tým sa minimalizuje zaťaženie chrbta.

Správna technika zdvíhania: Učte deti správnu techniku zdvíhania ťažkých predmetov, teda aby vždy zdvíhali s ohnutými kolenami a z chrbta sa nesnažili zdvihnúť ťažký predmet www.myallsaversconnect.org

james1100

Thank you very much to the owner of the website, this is a beautifully designed page with child-focused content, which is of great interest to many people. lol beans