Mozno nejak oxiduje alebo nieco? Nemyslim, ze by sa pokazil bakterialne... ak tam nevyrastu bakterie do par tyzdnov, tak tam nevyrastu uz vobec. Ale v tom clanku bolo, ze vydrzi v ladnicke max. rok. Co ma zaujalo, ja tam mam javorovy sirup uz snad druhy rok jeden otvoreny, a nepouzil som ho, tak teraz neviem, co by mu mohlo byt.
Napriklad u cukru sa nespomina trvanlivost nikde, tak preco to spomenuli u javoroveho sirupu? Je dost drahy, tak nechcem to vyliat, ja som sa neponahlal spotrebovat to rovnako ako med. A med vydrzi neobmedzene. Myslel som, ze aj javorovy sirup.
Len mi povedz, preco to v clanku napisali, ze vydrzi pol roka az rok. Kvoli comu? Mozno len chutovo zacne byt horsi?
Javorový sirup - americká alternatíva cukru
nestane sa mu nic podla mna. cukor dokonale zakonzervuje, takze ak nesplesnel, nemalo by mu byt nic. ochutnaj.
Co sa stane s javorovym sirupom, ked je skladovany v ladnicke, viac ako pol roka/rok? Akym sposobom sa pokazi?
Javorový sirup sa často ponúka ako prírodné sladidlo, ktoré môže byť zdravšou alternatívou cukru. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov a telu prospešných látok, avšak treba si dať pozor na niekoľko vecí.