Ako si vybrať ten najzdravší med?

Táto diskusia patrí k článku: Ako si vybrať ten najzdravší med?
Ako si vybrať ten najzdravší med?

Med je oveľa viac ako len sladidlo a je dobré nepovažovať ho iba za sladkú spracovanú tekutinu v plastovej fľaštičke medvedíka. Spoznajte druhy medu a objavte jeho priaznivé účinky na ľudské zdravie.

Kasia

BJ zaujímavý typ, ďakujem. Na internete som ale našla predávať fľašku na ktorej je napísané- včelý med medovicový a pod tým- jedľová medovica, ty píšeš že nie medovicový, tak teraz neviem či to je to isté. Ako si vôbec vybrať naozaj kvalitný od spoľahlivého výrobcu?

BJ 2

Manuku neodporucam kupovat.
Dovody: predrazeny, a exoticky

Ak chcete priplacat za med, kupte Jedlovu medovicu. (nie medovicovy, ale jedlovu medovicu). Stoji okolo 14 eur za kg, cize je cca 2x drahsi, ale ma tiez velmi pozoruhodne vlastnosti ako Manuka, ale je nas domaci.

merilynn2

Manuka med je možno v niečom zdravší, ale za cenu malého pohárika máš 3-litrový pohár medu od včelára. Podľa mňa je to súčasť hipsterského trendu v stravovaní, keď sa ako základ zdravej stravy prezentujú drahé potraviny v pekných obaloch z druhého konca sveta, ideálne dodané cez sieť komunitných startupových nadšencov s korporátnym platom; pritom ich domáce výživové ekvivaletny sa dajú nájsť v bežných obchodoch za pár centov.