Chcela by som sa spýtať na nejaké rady, že ako čo najlepšie využiť tlakový hrniec, keď chcem variť tak, aby sa zachovávala čo najvyššia kvalita? Je to naozaj s tou rýchlosťou tak, ako píšu tu necenzurovane.sk že mäso sa uvarí za malú chvilku oproti klasickému hrncu? A nemá to aj nejaké mínusy zase? Lebo mne sa to nejako nezdá :) Nikdy som tlakový hrniec neskúsila, ale uvažujem o tom. Dík :) Paula
Ako mať zeleninu na tanieri zdravú aj chutnú
Najlepšie čo sme vyskúšali ako uchovať zeleninu aj chladené mäso je ponoriť do BLV studenej vody a v chladničke vydrží 4- 5 dní bez straty kvality a BLV liečivá voda oživuje živiny v zelenine aj v Mäse.
Niet inej náhrady, ktorá by zachovávala tak dlho čerstvú zeleninu a mäso.
AJ do mrazničky keď dávame mäso najprv ho namočíme do BLV liečivej vody na 1-5 hodín, zabalíme mokré do ig. sáčka a takto zmrazené vydrží aj 2-5 rokov bez straty chuti a živín.
Zeleninu najlepšie keď kúpite tak namočiť do BLV vody aspoň na hodinu, v chladničke v BLV vode vydrží týždeň ak čerstvá.
surova kapusta je mega dobra vec..
Ake su to tie neziaduce latky, u kelu a kapusty? Ja ich jem surove len tak.
Ak nás práca baví, môže sa stať naším koníčkom. Nie je tomu inak ani v kuchyni. Entuziazmus, láska a kreativita sú základnou ingredienciou. Ibaže, aby bolo jedlo pripravené chutné a zdravo, musíme dbať aj na kvalitu potravín, na ich čerstvosť a na zachovanie chuti.