Ako mať zeleninu na tanieri zdravú aj chutnú

Táto diskusia patrí k článku: Ako mať zeleninu na tanieri zdravú aj chutnú
Ako mať zeleninu na tanieri zdravú aj chutnú

Ak nás práca baví, môže sa stať naším koníčkom. Nie je tomu inak ani v kuchyni. Entuziazmus, láska a kreativita sú základnou ingredienciou. Ibaže, aby bolo jedlo pripravené chutné a zdravo, musíme dbať aj na kvalitu potravín, na ich čerstvosť a na zachovanie chuti.

Poulitta

Chcela by som sa spýtať na nejaké rady, že ako čo najlepšie využiť tlakový hrniec, keď chcem variť tak, aby sa zachovávala čo najvyššia kvalita? Je to naozaj s tou rýchlosťou tak, ako píšu tu necenzurovane.sk že mäso sa uvarí za malú chvilku oproti klasickému hrncu? A nemá to aj nejaké mínusy zase? Lebo mne sa to nejako nezdá :) Nikdy som tlakový hrniec neskúsila, ale uvažujem o tom. Dík :) Paula

Marosko-n

Najlepšie čo sme vyskúšali ako uchovať zeleninu aj chladené mäso je ponoriť do BLV studenej vody a v chladničke vydrží 4- 5 dní bez straty kvality a BLV liečivá voda oživuje živiny v zelenine aj v Mäse.
Niet inej náhrady, ktorá by zachovávala tak dlho čerstvú zeleninu a mäso.
AJ do mrazničky keď dávame mäso najprv ho namočíme do BLV liečivej vody na 1-5 hodín, zabalíme mokré do ig. sáčka a takto zmrazené vydrží aj 2-5 rokov bez straty chuti a živín.
Zeleninu najlepšie keď kúpite tak namočiť do BLV vody aspoň na hodinu, v chladničke v BLV vode vydrží týždeň ak čerstvá.