S čím pomôže lekárnik?

Táto diskusia patrí k článku: S čím pomôže lekárnik?
S čím pomôže lekárnik?

Štatistiky uvádzajú, že vo vyspelých krajinách užíva lieky správne len asi 50 % pacientov. Pre správnu a bezpečnú liečbu je nutné, aby pacient vedel základné informácie: na čo liek užíva, ako často a aké množstvo.

lenka_samorin

Ja som sa veľmi neradila o liekoch v lekárni, dala radšej na lekára alebo predchádzajúcu skúsenosť. Ale odkedy máme deti, stále sa radím, aký sirup na tento typ kašľa a aké kvapky na tento typ soplíka. Lebo aj keď prídeme k lekárke, väčšinou nám odporučí voľnopredajný liek. Ale minule som sa bola tiež v Dr, Max poradiť, čo na suchú pleť a odporučili mi vyskúšať ich kozmetiku Nuance a som veľmi spokojná. Pleť je menej suchá, vypnutá a taká nejaká rozžiarená. Ale tiež sa mi v iných lekárňach niekedy stane, že tie lekárničky poriadne nevedia spôsob použitia lieku a nesprávne nás navigujú. Našťastie máme v rodine veľmi šikovnú lekárničku, tak ju máme každú chvíľu na telefóne.

stastnablcha

mne uz dievcata v lekarni pridu po vacsine ako predavacky.. len raz sa mi stalo v Dr. max ze so mnou diskutovali o vhodnosti lieku - voľnopredajneho. inak len vydaju co je na papieriku :(