Prečo nám niektoré pesničky uviaznu v hlave a ako ich dostať von? Vedci majú odpovede

Táto diskusia patrí k článku: Prečo nám niektoré pesničky uviaznu v hlave a ako ich dostať von? Vedci majú odpovede
Prečo nám niektoré pesničky uviaznu v hlave a ako ich dostať von? Vedci majú odpovede

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo vám určité skladby uviaznu v hlave a neviete sa ich zbaviť? Nová štúdia dokazuje, že tie najchytľavejšie piesne majú nadčasovú melódiu a obsahujú neočakávaný zvrat.

Iiiii

O tom by sa dalo hovoriť asi dosť dlho:-) Už keď zvládnete noty, akordy, stupnice, pentatonické stupnice, arpegiá a tak ďalej, tak zistíte, že najlepšia je predsa len muzika, ktorá ide z nejakého pocitu a nie z presných tónov. Triafať sa do akordov je síce pekné, ale kto povedal, že to musí len tak, že? Nemusím sa triafať vôbec do ničoho, a aj tak to môže znieť dobre.
Najdôležitejšie sú na hudbe aj tak slová:-)
I know I´m right:-)
www.youtube.com

stastnablcha

zavidim ludom co maju v hlave normalnu " dospelu" pesnicku.
mne v hlave huci len cierne ocina ruke a uz by som to veru aj vyhodila len moja mala to ma strasne rada a spievam jej to v jednom kuse.... a uz som sa prichytila ze zaspavam a hmkam si to aj sama... :)

michael067

Zaujímalo by ma aj rozobratie millennial whoop
"rýchle tempo a jednoduchú, nadčasovú melódiu. Navyše sa v nich striedala stúpavá a klesavá melódia, predpokladom chytľavej piesne sú takisto unikátne a neobvyklé pasáže ako hudobné skoky či opakovanie určitého rytmu"
Potvrdzujem napríklad taky Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence (Tiesto's In Search of Sunrise Remix) tam je ten "chord progresion" úžasný 3:03
www.youtube.com
Gaia - Aisha to isté