Syndróm dráždivého čreva - Irritable Bowel Syndrom (IBS)

Táto diskusia patrí k článku: Syndróm dráždivého čreva - Irritable Bowel Syndrom (IBS)
Syndróm dráždivého čreva - Irritable Bowel Syndrom (IBS)

Príčinou tejto funkčnej gastro-intestinálnej poruchy u mladšej populácie sú infekcie, neprirodzená a nesprávna výživa, cudzorodé látky v nej, diéty, narušená črevná flóra, lieky, antibiotiká, zlá životospráva. Značný vplyv na chorobu má aj psychohygiena, stresy a neuropsychická záťaž, pracovná preťaženosť či nedostatok relaxu a pohybu.

Omen

Tú "krv" ti potvrdil lekár alebo máš sfarbenú stolicu do červena? Máš intoleranaciu alebo alergiu na kapsaicín! Nekonzumovať!

Peterpeterpeter

Zdravím, Super mi funguje stolica, ale keď zjem feferony, mám jasnú červenú krv. Je to iba podráždené? Zjem ich raz za mesiac cca na pizzi.

Peter4618

Dráždivé črevo je funkčný problém, takže nie je zapríčinené nejakou chorobo...dnes je najväčší problém stres a nahánanie sa pre pracovné a rodinné povinnosti ... žijeme pod neustálim tlakom.. niečo som čítal aj na inej stránke ... (zdravoteka.sk) ...pozri aj tam - nerozumiem ...

Nerozumiem

Tak kde je pravda? ine zdroje uvadzaju, ze IBS sa nevyvija do horsich ochoreni a ze ani rokmi s IBS sa niekedy ani vzhlad crevnej flory nemeni... cudne.