Streptokok - čo spôsobuje a ako sa dá liečiť?

Táto diskusia patrí k článku: Streptokok - čo spôsobuje a ako sa dá liečiť?
Streptokok - čo spôsobuje a ako sa dá liečiť?

Streptokoky alebo Streptococcus pyogenes sú skupina retiazkovito usporiadaných mikróbov. Niektoré sú prirodzene prítomné v tele človeka, bez vyvolania ochorenia, a ich prítomnosť nie je potrebné liečiť. Iné v našom organizme dokážu spôsobiť poriadne nepríjemnosti.

Valikaaa

Zdravím , moja mamka má opakovaný erysipelas . Veľmi jej pomáhal po nemocničnom preliečení pendepon compositum . V tom období sa jej takmer neopakoval . Teraz však uz takmer 2 roky pendepon nie je dostupný . A to som sa snažila zohnať ho hádam všade . Písala som , telefonovala , no bez úspechu . Som sklamaná z toho , že lieky , ktoré veľmi pomáhajú ľuďom ktorí majú takýto problém , nie sú . Prečo sa výroba neobnovila ? Asi to kompetentných nezaujíma .. Je to smutné , lebo poznám veľa ľudí , ktorým pomáhal a nie je žiadna náhrada a to už takú dlhú dobu .

ORL

Prípravok BACTORAL Bactoblis je probiotikum určené na rozpustenie v ústach, ktoré obsahuje baktérie rodu Streptococcus salivarius K12 v množstve 1 x 109 CFU. Tieto baktérie majú prirodzenú schopnosť osídliť ústnu dutinu človeka, vytesňujú veľké množstvo potenciálnych orálnych patogénov (napr. Streptococcus pyogenes - pôvodca respiračných ochorení alebo Streptococcus pneumoniae – pôvodca zápalu stredného ucha) a produkujú antimikrobiálne látky (BLIS), ktoré potláčajú rast iných baktérií.

Nina Klumova

Kapucínka väčšia - táto bylinka má silné antibiotické účinky. Pri nachladnutiach, chrípkach či bolestiach v krku zabíja streptokoky aj stafylokoky, a to v oblasti močových, gynekologických ale aj dýchacích ciest. V žalúdku likviduje baktériu Helicobakter pylori, ktorá je často pôvodcom žalúdočných vredov a Escherichia coli, ktorá spôsobuje nepríjemné zápaly.