Aká je normálna veľkosť vagíny?

Gima

1. veľkosť – vnútorné pysky ohanbia

Jedná sa o menšie pysky, ktoré obklopujú pošvový vchod. Pokiaľ ide o ich šírku, ľavý pysk bol v priemere 2,1 cm široký, v rozsahu od 0,4 do 6,4 cm. Pravý pysk bol u žien priemerne 1,9 cm široký, v rozsahu od 0,3 do 7,0 cm. Čo sa týka dĺžky, pravá časť pyskov bola dlhá v priemere 3,8 cm a ľavá časť 4,0 cm. U každej ženy môžu byť dané rozmery rôzne a môžu sa odlišovať, no vo všeobecnosti u každej platí, že pravá a ľavá časť pyskov ohanbia nikdy nie sú rovnako dlhé a široké.
2. veľkosť – vonkajšie pysky ohanbia

Sú to väčšie pysky, ktoré obklopujú tie malé. Ich priemerná dĺžka vyšla u žien na 8,1 cm v rozsahu od 4,0 do 11,5 cm.
3. veľkosť – klitoris

Šírka klitorisu u žien bola v rozmedzí od 0,2 do 2,5 cm, pričom priemerne ho mali 0,8 cm široký. Čo sa týka dĺžky, tá sa pohybovala v rozmedzí od 0,4 do 4,0 cm (priemerne to bolo 1,6 cm). Jedným obzvlášť zaujímavým zistením bolo, že väčšia šírka klitorisu sa spája s vyššou pravdepodobnosťou orgazmu pri pohlavnom styku.
4. veľkosť – vaginálny kanál

Počas štúdie bolo zistené, že priemerná dĺžka pošvy je 9,6 cm – v rozsahu od 6,5 do 12,5 cm. Čo sa týka šírky, tá bola priemerne stanovená na 2,1 až 3,5 cm. Dôležité je zistenie, že dve ženy mali vagínu 2,1 cm širokú, boli sexuálne aktívne a obe pociťovali bolesť pri pohlavnom styku.

grckagrc

Pred kazdym sexom vytiahnem meter a pomeram. Ak nebude sedet poviem, ze neni normalna. Neviem, ci stihnem tolko mier zobrat a porovnat. Nejake debilne studie, ktore urcuju normalnost a nicia psychiku, ak nezapadaju do niecoho, co niekto urcil ako normalne.