Máme doma alkoholika. Ako si s ním poradiť?

Rud.

Nedá mi nereagovať k článku , abstinujem cca päť rokov a bol som tvdý alkoholik ---- to priznávam až teraz v tej dobe pred tým ??? také články by mali písať ľudia znalý daných problémov , čiže pokiaľ to neskúsil a neprešiel si tým peklom , tak radšej ne sa do tematiky nepúšťa . Musím dodať , že tie veci o ubližovaní a ničení okolia , rodiny , tie sedia

Meursault

Alkoholizmus je zavislost a tak ako pre kazdu zavislost je aj pre alkoholizmus typicke to ze potreba pit ovlada cloveka, nie on ju. Takze zjednodusene povedane ked uz clovek nevie povedat alkoholu "nie" a ked mu to aj niekto povedzme vytkne a on si to zacne obhajovat vtedy sa da uz hovorit o zavislosti. Cize ked doslova organizmus citi deficit alkoholu a potrebuje nejaky prijat.

Kam... ?

Hnev možno vyliať kdekoľvek...
Ide však aj o to nestratiť silu ustáť každodennosť. Väčšinou je blízky alkoholika predsa hlavou rodiny, živiteľom tak či tak...
Nájomné byty?
Obecné úrady spravujú aj byty 2. kategórie...
Naozaj, treba si práve preto, že okrem seba ste zodpovední aj za deti, zvážiť sily, ktoré ubudnú pre ďalšie opakované zlo.
Raz tak či tak vždy príde prelom...
Netreba doplácať v násobkoch.
Držím palce.

daad

"Je cas odist od alkohlika..."

Este mi povedz mudrlant, kam, ked na byvanie nemas peniaze....Tomuto problemu celi vacsina ludi, kam s detmi. Ale ani ako jednotlivec nemas kam. Ked uz si tak zniceny, ze si nevies najst pracu, kam pojdes??? Nie kazdy ma dva byty, malokto... skoro nikto.