Čo u vás môže spôsobovať zvýšenú plynatosť?

Táto diskusia patrí k článku: Čo môže u vás spôsobovať nadmernú plynatosť?
Čo môže u vás spôsobovať nadmernú plynatosť?

Téma o ľudských plynoch nie je obľúbeným rozhovorom, ktorý medzi sebou ľudia zvyknú viesť. Hoci to nie je príjemné, je nutné riešiť a liečiť problémy týkajúce sa častých plynov či iných neobvyklých príznakov.

no neviem..

no neviem, ja som vysadil na vyse pol roka a potom som skusil pomaly pridat nieco do jedalnicka, no stav este horsi ako pred dietou...:(

Frederique

L marika, pri intolerancii by malo stacit tie potraviny vysadit na par mesiacov a potom sa k nim mozes zase vratit,,aspon mne tak bolo povedane...

LMarika

Mne pomohol test na intoleranciu potravín a vyšetrenie u gastroenterológa. Odkedy sa vyhýbam gluténu, pšenici, mlieku, kukurici a ďalším potravinám, na ktoré sa mi ukázala intolerancia, ale aj všetkým konzervačným látkam, zahusťovadlám (guarová múka...), varím a pečiem si sama, tak je všetko v poriadku a verím, že to tak aj zostane, dokonca sa mi prestali kaziť zuby. Medvedie labky som si síce neodpustila, ale samozrejme z pohánkovej múky a bez mlieka, z vajíčka iba žĺtok... taký recept upravený podľa seba a čuduj sa svete, vydarili sa.

Gima

Psylium indicka vlaknina prečistí creva. Zvýšenu plynatosť spôsobuje fazula, kapusta a brokolica. Acidofilne mlieko pomôže pri takychto problemoch, taktiež pomaha na rano jogurt, ktory neutralizuje kyseliny v žaludku.

EvkaMIMI

Mne pomáha na tráviace problémy Fatra... aj na záhu, aj na iné problémy, keď jednoducho nesadne jedlo alebo nesprávne trávi. Nie som moc zástancov liekov, takže toto mi príde ako fajn riešenie. Nech už sme pojedli čokoľvek, vždy sa to dá neinvazívnou a prírodnou cestou zachrániť.

RNG

Clanok spomina bakterie v crevach, enzymy, ale nespomina kyseliny v zaludku.
Kyseliny v zaludku, ked su v nedostatku, tak dovolia kvasenie a hnitie potravin uz v zaludku a takto nakvasenuy a nahnity obsah sa dostava do criev, kde proces pokracuje a casto potlaci uzitocne bakterie v crevach, probiotika, co vedie k hromade zdravotnch problemov.
V prvom rade bez kyselin je slaby traviaci proces a pre to slaba absorbcia potrebnych zivin.
V druhom rade ked sa pokazi probioticka flora v crevach, nastahuju sa tam rozne neziaduce mikroby, ktore otravuju telo a nicia creva. Vedie to k IBS, Crohnovej chorobe az ulceraticnej kolitide.