no presne, to tiez tak mam, radsej obycajny cierny caj ako ovocny.
Zbierajte šípky, teraz je ten správny čas. Sú plné céčka, zaženú chrípku a zlepšia imunitu.
Ten mám aj ja veľmi rada, aj v podstate hocijaké bylinkové. Čo ja nemusím, tak to sú ovocné čaje.
sipkovy mam velmi rada a este aj kamilkovy napriklad, ten si vecer zvyknem robievat.
ja nedám dopustiť na perfektný šípkový čaj! V zime veľmi dobre zahreje a je príjemne kyselkavý. Cez zimu ich u nás doma na tony spotrebujeme :) www.najlepsicaj.sk - odtiaľto ich beriem posledné obdobie. Neviem ako vy ostatní lebo ja nestíham ich zbierať tak musím kupovať.
Sipkovy lekvar robieva kazdy rok aj moja babka. Mnam, je super. Na posilnenie imunity este pridam aj wobenzym a som cely rok zdrava ako repa.
jaaaajjj....ved uz ich davno mam posekane a ususene a cakaju na prve pouzitie)))
nieje nic lepsie ako sipkovy lekvar.. mnam
Tento pichľavý ker s oválnymi červenými plodmi nájdeme najčastejšie na okraji lesov alebo ciest. Najradšej ich zbierame do čaju, ktorý najmä v chladnejších mesiacoch poslúži nášmu zdraviu. No okrem toho sa dá z nich urobiť i sirup alebo džem.