Môže byť medzi mužom a ženou čistý priateľský vzťah?

Mesačný princ

Tak je to celkom fajn napísané v tom článku :) Zažil som aj jednu skutočnosť a aj druhú, tak myslím, že môžem celkom objektívne povedať, že priateľstvo medzi mužom a ženou je možné a aj veľmi dôležité. No závisí od toho, akí dvaja ľudia sa stretnú, aké vyznávajú hodnoty a na akom stupni v hodnotovom rebríčku sa u nich skutočné priateľstvo nachádza. v dnešnej dobe sa už totiž slovíčko ,,priateľ,, považuje automaticky za slovíčko ,,partner,, a je len ja samotných účastníkoch ako vnímajú vzťahy. Čo v živote zažili, aký príklad dostali do rodičov atď...
Faktom je, že ak si neceníme skutočné priateľstvo tak skoro vždy skĺzne do vzťahu, pretože priateľa je potrebné milovať, plne mu dôverovať...no jednoducho priatelia by nejestvovali medzi dvomi pohlaviami ak niekto považuje hodnotu priateľstva za menej ako partnerstvo. No občas je to oveľa pevnejší vzťah a dôvernejší ako ten, s kým zaspávame v spoločnej posteli.

Vyplýva z toho len jeden jediný fakt. kto si cení skutočné priateľstvo, tak ho nikdy neohrozí. Nech by sa dialo čokoľvek :)

lolinka

Ja mám jedného kamaráta a je to gay. Áno viem, to je iný prípad. Potom som mala mužov kamošov len vtedy, keď som sa priatelila s celým párom a obaja boli moji kamoši. Tam to bolo bez problémov. Ale čisto kamarátsky vzťah muž a žena a žeby sme sa stretávali osamote a boli len kamoši, to nikdy nefungovalo. Hoci som si takého kamoša chcela nájsť, on chcel vždy niečo viac, buď vzťah alebo aspoň sex. Možno má niekto iné skúsenosti, ale všeobecne to s kamarátstvom medzi mužom a ženou vidím ako dosť problematické.